Op bezoek bij Van Bommel

Deze herfst ging al ons verkooppersoneel op bezoek bij de Van Bommel fabriek in Moergestel. We leerden meer over de rijke geschiedenis van dit familiebedrijf en kregen een uniek kijkje achter de schermen.

9 generaties Van Bommel

We merkten bij binnenkomst al dat de passie voor het maken van schoenen hier in de genen zit. Van Bommel is in 1734 opgericht door de familie Van Bommel en is op dit moment in handen van de 9de generatie binnen het familiebedrijf. Van vader op zoon wordt de kennis en vakmanschap traditioneel overgedragen. En door de indrukwekkende film en tour door het Van Bommel museum maakten we verdere kennis met dit bekende schoenenmerk.

 Van Bommel Modeschoeisel Fabriek    Achter de schermen

Van lap leer tot schoen - 280 handelingen

Alleen de beste materialen zijn goed genoeg voor een (Floris) Van Bommel schoen. Ze maken gebruik van hoogwaardige materialen zoals lederen binnenzolen, kalfslederenvoering, volnerf kalfsoverleer, pekdraad en kuip gelooid zoolleer. Zo garanderen ze de beste kwaliteit schoenen die zeer duurzaam zijn en jarenlang meegaan. 

In de fabriek leerden we meer over de verschillende maakwijzes; Ago, Blake en Goodyear. Heel bijzonder om te zien hoeveel handelingen er nodig zijn om één paar Van Bommels te produceren. Voor een Goodyear- schoen zijn dit er zelfs 280! Erg interessant om alle theorie over de maakwijze van schoenen nu ook eens in de praktijk terug te zien. Van een lapje Italiaans leer tot volwaardige schoen.

 Hoogwaardige materialen    280 handeling zijn nodig voor een Van Bommel

Floris Van Bommel & Van Bommel

De schoenen van Floris van Bommel en van Van Bommel worden in dezelfde fabriek gemaakt, maar toch zijn het heel verschillende merken. De collectie van beide merken bestaat uit hoge en lage veterschoenen en boots en zowel geklede als sportieve modellen. Maar het in 1996 opgerichte Floris van Bommel is wat opvallender dan zijn oude broer en afgewerkt met bijzondere details en kleurcontrasten en -accenten. Terwijl een Van Bommel schoen een echte klassieker is.