Dé perfecte zomerschoenen - Espadrilles

Espadrilles, de perfecte zomerschoenen

Espadrilles zijn de perfecte zomerschoenen. Je herkent ze direct aan de touwzool, het kenmerk van deze zomerse instappers. Er zijn diverse varianten, van platte slip-ons tot sleehakken, met open tenen of linten om de enkels. Zo is er altijd een model dat bij jouw garderobe past. En deze schoen is echt niet alleen maar geschikt voor dames! Ook in onze herencollectie zien we deze variant van de instapper terug!

Espadrilles komen van oorsprong uit het zonnige Zuid Europa. Speciaal ontwikkeld om de voeten te beschermen tegen de felle zon, maar luchtig genoeg om te dragen bij warme temperaturen. Om die reden is het bovenwerk ook vaak van canvas, katoen of een andere soort textiel. En hoewel de espadrilles en zool van touw lijkt te hebben, is de zool veelal voorzien van een rubber. Zodat je voldoende grip en loopcomfort hebt. Veel espadrilles zijn voorzien van comfortabel elastiek zodat de espadrilles altijd goed aan de voet blijft zitten. 

 

Fred De La BRETONIERE Super Cracks TOMS https://elferinkschoenen.nl/viguera-1668-vitelo-desert-instappers-beige.html

In onze collectie vind je niet alleen diverse modellen, maar ook verschillende merken. Van echte spaanse espadrilles van Vigurea, Verbenas en Unisa tot trendy modellen van Tommy Hilfiger en Fred de la Bretoniere. De bekenste espadrilles zijn misschien wel de slip-ons van TOMS. TOMS werkt volgens het principe One for One: voor ieder verkocht paar geven ze één paar schoenen aan een mens in nood. Dus door TOMS te kopen help je iemand in een ontwikkelingsland aan een paar schoenen.

Shop jouw favoriete espadrilles in één van onze winkels of bestel ze eenvoudig en snel online.

 

Espadrilles - Dames Espadrilles - Heren