10 slimme schoentips voor slankere benen

Het lekkere weer is al een tijdje in ons land. Waarschijnlijk hebben de meesten hun “wintervachtje” van de benen allang verwijderd en dragen we weer leuke rokjes of broekjes. Het kan een drempel zijn als je onzeker bent over je benen om deze stap te nemen. First of all, het maakt niks uit dat je vollere benen hebt! Maar het kan fijn zijn bepaalde kleding tips toe te passen om je zelfverzekerder te laten voelen. Dus heb je vollere kuiten? En wil je ze graag wat slanker laten lijken? Dan kunnen schoenen een grote rol spelen! Wij hebben 10 tips die je een handje kunnen helpen. Straks wil je alleen nog maar korte broekjes en rokjes aan!

Tip 1: Keep your heels high

Zet je platte ballerina's maar aan de kant want een schoen met al een hak van 3 cm doet al wonderen voor het verlengen van je benen waardoor ze dus optisch slanker lijken. Keep your heels high!

Viguera Gabor

Tip 2: Zorg voor stevige hakken

Heb je gekozen voor het dragen van een hogere hak? Kies dan wel voor een stevige hak. Het geeft namelijk evenwicht aan je kuiten. Je kunt dus beter de kittenheels of de smalle stiletto’s vermijden. Wij geven je pumps met stevige hakken! Zo loop jij heerlijk de zomer door.

Rieker banner

Tip 3 Toch voor plat? Ga voor teenvrij!

Wil je toch echt liever een platte schoen aan? Ga dan voor een teenvrije schoen of eventueel een schoen met een open zijkant. Je verlengt namelijk de benen door de openheid van de schoen. Hieronder een paar goede alternatieven voor jou!

Unisa Gioseppo

Tip 4: Geen enkelbandjes

Enkelbandjes kun je beter vermijden .Ze verkorten je been en brengen de aandacht precies naar het punt waar je het niet wil hebben. Kies dus nogmaals voor een open schoen met bijvoorbeeld een laag decolleté. Wil je toch graag een bandje, ga dan eerder voor een lagere over de wreef.

Marco Tozzi Viguera

Tip 5:The pointier the better!

Schoenen die uitlopen in een punt verlengen je benen. You got legs for days girl! Een ronde neus kan er voor zorgen dat je benen weer korter lijken waardoor je ze meer accentueert en dat willen we liever niet.

DL Sport Unisa

Tip 6:Huidskleurige schoenen

Bij het dragen van schoenen in je huidskleur verleng je als het ware ook weer je benen. Natuurlijk geldt voor iedereen dan weer een andere schoen omdat geen huidskleur echt hetzelfde is, dus kom anders langs in één van onze winkels en kijk welke schoen bij jou past. Hieronder een paar alternatieven.

Tip 7: Match schoenen met je panty en rok

Wanneer je panty of kousen aandoet kun je het beste kiezen voor schoenen in dezelfde kleur. Dus zwarte panty, zwarte schoenen. Huidskleur panty, huidskleur schoenen. Ook dit zorgt voor verlening van je benen. Het allerbeste is om je rokje ook nog in dezelfde tint te kiezen. Zo lijken je benen eindeloos!

Tip 8: Boots voor vollere benen smalle enkels

Ben jij een meid/vrouw die graag stoere boots draagt onder haar jurkjes? Dan kun je het beste goed kijken naar wat voor laarsje er bij je been past. Heb je bijvoorbeeld alleen stevige kuiten maar geen dikke enkels? Dan kun je kijken of smalste stuk extra kunt accentueren met een strakke enkellaars met ritssluiting(zoals bijvoorbeeld de schoen van Tommy Hilfiger).

Tip 9: Boots voor vollere benen en brede enkels

Heb je juist ook dikke kuiten waardoor smalle enkellaarsjes niet goed aansluiten dan kun je kijken naar enkellaarsjes met iets wijdere schachten die je bijvoorbeeld aan kan trekken met een veter. Pas op dat je niet kiest voor een schoen met een veel wijdere schacht omdat je been dan ook weer breder kan ogen! Ook kun je kiezen voor laarsjes met een net wat lagere schacht zodat ze je enkel niet afknellen maar waardoor je juist voor die verlening zorgt. 

Tip 10: Brede voeten? We got you!

Heb je ook een wat vollere voet? Dan helpen breedtematen uiteraard erg om het jezelf wat comfortabeler te maken. Hieronder een paar zomerse stappers die je benen verlengen en verkrijgbaar zijn in breedtematen.

Hopelijk heb je wat aan deze tips! En zo niet dan ben je waarschijnlijk al een powerhouse die vol zelfvertrouwen zit en draagt wat hij of zij wilt! Dat is helemaal top! Iedereen moet kunnen dragen waar je, je comfortabel bij voelt. En draag je liever toch geen korte rok of broek? Ook geen probleem. Je kunt altijd luchtigere schoenen onder je kleding dragen om bijvoorbeeld het wat minder warm te hebben met een lange broek. De warmte verlaat je lichaam namelijk het meest via je uiteindes, waaronder dus je voeten. Dus trek een lekker paar sandalen aan en geniet van deze zomer!