De juiste groeiruimte in kinderschoenen

100%

Als ouder is dit waarschijnlijk wel herkenbaar: je zoon of dochter groeit helaas ontzettend snel uit zijn of haar nieuwe schoenen. Door rekening te houden met groeiruimte bij het kopen van nieuwe kinderschoenen, heeft jouw kindje er langer draagplezier van. In deze blog vind je informatie over kinderschoenen en groeiruimte.

Ga direct naar...

- Kids voetenmeter
- Alle jongensschoenen
- Alle meisjesschoenen

Het dragen van kinderschoenen in de juiste maat is erg belangrijk. Wanneer kinderen regelmatig te kleine, te smalle of juist te grote schoenen dragen kan dit de groei en stand van de voeten negatief beïnvloeden, waar jouw kind de rest van zijn of haar leven last van kan hebben.

100% 100% 100%

Kindervoeten ontwikkelen zich snel en moeten hiervoor de ruimte hebben maar tegelijkertijd moet de schoen ook de juiste stevigheid en flexibiliteit bieden. De aanbevolen groeiruimte bij het kopen van nieuwe kinderschoenen is minimaal 10 mm en maximaal 15 mm. Bij het maken van onze Kids voetenmeter is rekening gehouden met 12 mm groei- en afwikkelruimte. Wanneer je daar de voeten van jouw kind mee op meet hoef je dus niet een maat groter aan te houden. Heeft jouw zoon of dochter een tussenmaat? Kies dan altijd voor de grootste maat.

100% 100% 100%

De juiste kinderschoenen

Het vinden van de juiste kinderschoenen kan erg moeilijk zijn. Als ouder wil je graag goede schoenen voor je kinderen maar je zoon of dochter wil graag stoere of hippe schoenen. In deze blog lees je meer informatie over wat goede schoenen zijn en hoe je de juiste schoenen voor jouw kind vindt.

Maatadvies bij Elferink Schoenen

Twijfel je over de schoenmaat van jouw kind? Laat je in één van onze winkels adviseren over de juiste maat voor jouw zoon of dochter. Wij meten de voeten deskundig op in de lengte en in de breedte. Bij Elferink Schoenen vind je een groot assortiment kinderschoenen voor baby’s, jongens en meiden. De collectie bestaat uit schoenen in maat 16 t/m maat 43 en in breedtemaat 2 t/m 6.