6 Must-Know Tips: Schoenen bestellen

100%

Online shoppen, makkelijk en soms noodzakelijk. Om miskopen te voorkomen hebben we voor jou dé 6 musthave tips om online schoenen te kopen! Gegarandeerd comfortabele schoenen die perfect bij jou passen. 

Tip 1: Kies voor kwaliteit

Bij Elferink Schoenen hebben wij een ruim aanbod aan kwalitatief waardige schoenen in verschillende materialen en in verschillende prijsklassen. Een vaak voorkomende keus in materiaal wat van kwaliteit is, is leer. Leer geeft vaak meer flexibiliteit en comfort. Leer is dan misschien iets duurder dan schoenen van textiel maar je krijgt vaak ook minder last van transpirerende voeten. Doordat leer soepel en flexibel is, vormt het zich naar de voet waardoor je de schoenen snel inloopt. Hierdoor loop je zeker comfortabel!

Kies bijvoorbeeld voor een mooie leren schoen van het merk Xsensible, Solidus, Mephisto, DureaVia Vai, Australian, Aqa, of Floris van Bommel.

 

Tip 2: Lees voor het bestellen de productomschrijving

In de productinformatie staat informatie die zeer relevant is voor je online aankoop. Hierin vind je een korte omschrijving van de schoenen (bijv. over hoe het model uitvalt), de hakhoogte en het materiaalgebruik. Maar ook of het model een losse inlegzool heeft en eventueel de breedtemaat. Dit is vooral van belang voor klanten die steunzolen dragen. Dus zeker weten dat je schoenen aan je voorgestelde eisen voldoet? Check de productomschrijving of neem bij twijfel contact met ons op.

 100% 

Tip 3: Meet je schoenmaat op

Wat is jouw schoenmaat? Als volwassene shop je vaak “jouw maat”. Toch is het verstandig je schoenmaat even te meten. Bij kinderschoenen is het een stuk lastiger om de maat te gokken. Zijn ze nou één of misschien toch twee maten gegroeid? En hoeveel groeiruimte moet er in zitten?

In de winkel geven we je persoonlijk advies en ook online helpen we je graag. Check onze speciale (kids)voetmeter, zodat je thuis de voeten op kunt meten en direct weet welke maat je moet shoppen. En bij alle schoenen vindt je een maattabel met daarop de Europese en Engelse schoenmaten.

Meer weten over de schoenmaat van jouw zoon of dochter? Lees onze blog  “De juiste groeiruimte in kinderschoenen” voor meer informatie. En wil je weten waar een goede kinderschoen aan moet voldoen? Klik dan hier.

 

Tip 4: Pas de schoenen aan het eind van de dag

Pas de schoenen pas aan het eind van de dag, zowel bij een online bestelling, als bij het passen in de winkel. Na een dag lopen zijn je voeten altijd iets opgezetter dan wanneer je de dag begint. Het kan dus zijn dat een schoen behoorlijk kan knellen aan het einde van een dag. Om dit te voorkomen kun je het best de schoenen dus aan het eind van de dag passen.

 

Tip 5: Pas schoenen aan beide voeten 

Zittend passen is natuurlijk lekker makkelijk, maar als je staat zijn je voeten altijd groter dan wanneer je zit. Je voeten zetten namelijk iets uit op het moment dat er gewicht op komt. Loop vooral even een paar stappen zodat je zeker weet dat je niks geks voelt, het niet schuurt of knelt. Dit geldt ook voor als je in de winkel gaat passen. Deze passessie zorgt ervoor dat je in de eerste minuten al meteen een goede indruk krijgt. Zitten de schoenen bij de eerste stappen niet naar verwachting? Dan weet je zeker dat je na een lange dag er alleen maar meer last van krijgt. En laat kinderen er lekker even op door de kamer rennen.

 

Tip 6: Sokken spelen ook een rol

Sokken zijn zeker niet onbelangrijk tijdens het passen van je net bestelde paar schoenen. Sokken spelen namelijk een rol bij de pasvorm. Wie normaal gesproken dikke sportsokken draagt, zal veel spijt krijgen als de passessie met een paskousje gedaan wordt. Draag dus altijd sokken die je normaal ook altijd zou dragen in die specifieke schoen. Nog even een leuk weetje over sokken: Er wordt beweert door experts dat intelligente mensen vaak maffe sokken dragen! Denk bij dit soort sokken aan dierenpatronen, bolletjes, streepjes, gifgroen, neonroze en ga zo maar door. Koop snel je maffe sokken hier en join the club! 

100%

Klaar om te bestellen? Shop bij ons op www.elferinkschoenen.nl. Je kunt een aantal van deze tips ook heel goed toepassen in onze winkel, wij zijn gevestigd in Raalte, Hattem, Kampen, Dronten, Emmeloord em Nunspeet. Kom gezellig langs!