De sneakertrends voor dit voorjaar!

Het zonnetje schijnt en de sneakers kunnen weer gedragen worden! Sneakers lopen comfortabel en komen elk jaar weer terug. Ontdek hier wat de sneaker trends en musthaves voor dit voorjaar zijn. 

1. Witte sneakers

Het is al jaren een geliefde schoen en is ook dit jaar niet weg te slaan: de geheel witte sneaker. Vrijwel ieder schoenenmerk heeft dan ook een paar witte sneakers in de voorjaarscollectie. Zo heb je keuze uit verschillende modellen en is er voor iedereen het perfecte paar te vinden. De geheel witte sneakers zijn onder iedere outfit te combineren en creëren een frisse uitstraling. Ook de witte sneakers met zilveren elementen of details zijn veel te zien. Veel witte sneakers zijn voorzien van een platformzool, zo combineer je twee trends in één schoen.

2. Kleurrijke printjes

Al genoeg schoenen in neutrale kleuren in je kast en eens toe aan wat anders? Ga dit voorjaar voor een wat kleurrijker exemplaar in bijvoorbeeld geel of verschillende tinten. Combineer deze eye-catcher met een spijkerbroek en een neutrale top of kies voor een bepaalde tint in de sneaker die terug komt in de rest van de outfit. Vele kleurrijke sneakers uit de voorjaarscollectie hebben een uitneembaar voetbed waardoor deze ook geschikt zijn voor het dragen met eigen steunzolen.

3. Plateauzolen

Een plateauzool, ook wel platformzool genoemd, is een hoge zool en enorm hip dit voorjaar. Deze trend komt niet uit de lucht vallen en was in 2016 ook al regelmatig in het straatbeeld te zien. De trend komt oorspronkelijk uit eind jaren 90 waarbij de plateauzolen tot wel 10 cm dik waren. Schoenen op een plateauzool zijn ideaal voor de kleinere vrouwen omdat ze je groter doen lijken. Op een paar sneakers met een platformzool ben je een paar centimeter groter en het biedt het loopcomfort van een sneaker. Een variant van de sneaker op een plateauzool is de creeper. Een creeper is kenmerkend doordat de dikke zool een andere kleur heeft dan de sneaker zelf.

        

4. Animal print

De sneaker met animal print blijft het beestachtig goed doen. Van slangenprint tot en met tijgerprint, voor iedere gelegenheid is er in onze voorjaarscollectie wel een geschikte sneaker te vinden. Het comfort van een paar sneakers en de hippe uitstraling van de dierenprint maakt dat we niet zonder kunnen dit voorjaar.Benieuwd geworden naar hoe deze trends aan jouw voet staan? Kom langs in één van onze winkels in Raalte, Hattem, Kampen, Dronten, Emmeloord of Nunspeet of bestel ze online via www.elferinkschoenen.nl. 

Shop hier de voorjaarscollectie voor dames!