Wandeltips tijdens de Corona uitbraak

Wandelen tijdens de Corona uitbraak

De zon schijnt, de lente is begonnen. Maar hoe aantrekkelijk het er buiten ook uit ziet, het advies is om zoveel mogelijk binnen en in de eigen omgeving te blijven i.v.m. het Corona Virus. Toch is bewegen ook van groot belang. Nu alle sportscholen en verenigingen gesloten zijn, is wandelen een goede optie. Hoe kun je ondanks het Corona Virus toch op een verstandige manier wandelen? Wij geven je enkele tips en adviezen.

 

Blijf binnen als jij of je huisgenoot ziek is

We kunnen het niet genoeg benadrukken. Ben je verkouden, heb je keelpijn, last van een (droge) hoest en/of koorts? Dan is het verstandiger om thuis te blijven. Ben je niet verkouden en ga je erop uit; let op je hygiëne en raak zo min mogelijk aan onderweg. En was bij thuiskomst goed je handen.

 

Afstand en wandelpartners

We hebben allemaal de beelden gezien van drukke stranden en bosrijke gebieden, dat moeten we met z’n allen zien te voorkomen! Het advies van het RIVM is om ten alle tijde 1,5 meter afstand te houden. En wandelen in groepen (met meer dan 3 personen m.u.v. van mensen die een huishouden vormen) is momenteel niet toegestaan. Wandel dus zoveel mogelijk alleen en passeer andere wandelaars op ruime afstand.

 Damessneakers - Piedi Nudi

Wandel in rustige gebieden én in je eigen omgeving

Het is op het moment niet verstandig een eind te reizen, vooral niet met het openbaar vervoer. Wil je niet weer om je eigen huis lopen? De fiets is een goede en veilige manier van reizen. Is de uitgekozen wandelplek toch druk? Dan is het verstandiger om later terug te komen of een andere locatie te kiezen. In de ochtend is het vaak een stuk rustiger dan na de middag.

 

Eten en drinken

Door de coronamaatregelen zijn de horecagelegenheden gesloten. Neem daarom voldoende eten en drinken mee, vooral als je gewend bent langere stukken te lopen. Pak een momentje rust tijdens je wandeling en geniet van je omgeving. Maar ook dan geldt; houdt 1,5 meter afstand van elkaar.

 

Zorg voor goed schoeisel

Om lekker te kunnen wandelen heb je niet veel nodig. Behalve… goede schoenen! Een goede wandelschoen biedt meer steun en stevigheid aan je voeten en enkels dan normale schoenen. Ook is het profiel van een wandelschoen dikker, waardoor je geen last hebt van een oneffen ondergrond met bijvoorbeeld kiezels of boomwortels. Er zijn hoge en lage wandelschoenen verkrijgbaar, waarbij de hoge variant zorgt voor nog meer stevigheid rondom je enkels. In onze collectie verkopen we wandelschoenen van Meindl en Lowa. Shop hier onze wandelschoenen.

Heb je al wandelschoenen? Check dan regelmatig of ze niet aan vervanging toe zijn. Is er zichtbare schade aan de zolen of is de profiel er bijna afgelopen? Dan is het echt tijd voor nieuwe. Indien je ze makkelijk kunt buigen, bieden ze te weinig stevigheid om nog langer lekker te lopen.

Wandelschoenen niet echt jouw ding? Loop dan op stevige schoen met een goed profiel op de zool zoals sneakers. Ga niet wandelen op (hoge) hakken of schoenen met een dunne leren zool. Dat is vragen om pijnlijke voeten en een zere rug. En bovendien zonde van je schoenen, want die zijn natuurlijk niet gemaakt om stukken op te wandelen.

 https://elferinkschoenen.nl/merken/lowa?limit=40

Was je handen en je schoenen

Na je heerlijke wandeling moet je niet alleen je handen goed wassen, om alle bacteriën waar je buiten mee in aanraking bent gekomen te verwijderen. Maar voor het behoud van je wandelschoenen moet je ook je schoenen reinigen. Zeker als je op het strand of in de bossen gelopen hebt. Dit reinigen doe je eenvoudig met een borstel en eventueel lauw water zonder schoonmaakmiddel. Vooral in de naden, de veterhaakjes en ogen en de knikpunten van het leer kan het vuil zich ophopen. En check ook de profielzool en rubberstootrand.

Zet nooit je schoenen bij een verwarming om te drogen! Dit is slecht voor het leer. Zet ze in een geventileerde ruimte en prop eventueel oude kranten in je wandelschoenen.

 

We hopen je met deze tips geholpen te hebben. Heb je aanvullingen? Mail ze dan naar info@elferinkschoenen.nl. #staysafe