Op zoek naar goede kinderschoenen???

 

Kwaliteit, vakmanschap en aandacht voor jullie kind staat bij Elferink Schoenen voorop!


Als ouders wil je natuurljk het allerbeste voor je kind. Uiteraard horen daar heel goed passende en super leuk kinderschoenen bij. Bij Elferink Schoenen staat kwaliteit, vakmanschap en aandacht voor uw kind voorop. Wij weten namelijk dat goede kinderschoenen heel belangrijk zijn bij de ontwikkeling van jullie kind zijn!

Welke kinderschoenen passen goed? Die vraag kunnen we niet zo 1-2-3 beantwoorden. Het is namelijk per kind verschillend. Elke voet is verschillend, dus moet er gekeken worden welke schoen het best bij de voet past. Wat voor het ene kind een perfect passende schoen is kan dat voor een ander juist niet zijn.

Schoenen die te klein, te smal, maar ook te groot en te breed zijn, kunnen na verloop van tijd voetproblemen geven. Daarom meten wij in onze winkels altijd alle kindervoeten in de lengte en de breedte op. Uiteraard verkopen wij goed passende kinderschoenen in diverse breedtematen van de beste merken, zoals Twins, Track Style, Shoesme, Bunnies Junior, Develab, Giga Shoes, Red Rag en vele andere. Of je dus smalle kinderschoenen of brede kinderschoenen zoekt. Bij Elferink Schoenen is altijd volop keuze!

De voetjes van een baby hebben vaak een platte vorm. In de volksmond wordt er vaak gezegd dat de kinderen 'lekker babyspek' hebben. Babies hebben ook zo'n vetkussen onder de voet. In de loop van de eerste jaren van jullie kind verdwijnt dit vetkussen geleidelijk en komt de voetboog langzaam tot stand. Kindervoeten groeien snel. Normaal gesproken gaat een kind tussen de 10 en 18 maanden over tot staan en lopen. Laat jullie kindje binnen gerust op op blote voeten of sokjes lopen. Dit stimuleert de spieren te groeien en te ontwikkelen. Buiten moeten de voetjes natuurlijk beschermt worden. Hiervoor zijn er speciale babyschoenen of leren-lopen-schoenen. Dit zijn lichtgewicht en uitermate flexibele schoentjes.

Tussen de 0-2 jaar hebben kinderen een O-beenstand, dit maakt de onzekere voortbewegingen van een kind makkelijker. Ze gaan lekker op onderzoek uit en de stand van hun benen zorgt ervoor dat ze extra stabiel rond kunnen stappen.

Vrij plotseling kan de O-beenstand rond de 2 jaar veranderen in een X-stand. Hier hoef je niet van te schrikken. Je kindje heeft geen doorgezakte voeten. Dit is een normale ontwikkeling die, normaal gesproken, na verloop van enige tijd vanzelf weer wegtrekt.

De eerste drie levensjaren groeit een kindervoet gemiddeld 3 schoenmaten per jaar. Is jullie kind 4 of 5 dan groeien de voeten gemiddeld 2 schoenmaten per jaar. Het is daarom verstandig regelmatig de maat van de voeten te controleren.
In onze winkels hebben we professionele meetapparatuur waarmee we voeten vakkundig in lengte en breedte kunnen meten. Ook kijken we naar de stand vand e voeten van jullie kind en of de schoenen die jullie hebben nog goed passen en nog stevig zijn. Ben je niet in de gelegenheid om in één van onze winkels te komen of de voeten van jullie kind te laten meten dan kun je gebruik maken van onze 'Kids Voetenmeter'. Door hier

 

Goede kinderschoenen moeten aan bepaalde eisen voldoen:

* Minimaal 12 mm overlengte, voor de groei en afwikkeling van de voet;
* Een hoge wreefsluiting, om het schuiven in de schoen te voorkomen;
* De juiste breedte;
* Een buigzame loopzool, voor de afwikkeling van de voet;
* Een stevige hiel om de hielpartij goed te ondersteunen;
* Liefst een leren binnen- en buitenwerk.