VOETENCENTRUM

Welkom bij Voetencentrum Elferink

Voetencentrum Elferink biedt specialistische voetzorg en advies bij diverse voetklachten. Onze medewerkers zijn specialisten op het gebied van voetgezondheidszorg en behandelen diverse voetklachten maar ook klachten die daaruit voortvloeien. Bijvoorbeeld klachten aan de rug, knieën, heupen en enkels die ontstaan door een afwijkende stand of afwijkend functioneren van de voeten. Daarnaast kunt u bij ons terecht met sportblessures die ontstaan door voetklachten, specifieke houding- en bewegingsklachten bij kinderen en ouderen en specifieke voetklachten die behoren bij reuma en diabetes. Voetencentrum Elferink is gevestigd in de winkels van Elferink Schoenen in Hattem en Raalte.

Afspraak maken

U kunt online een afspraak inplannen. Klik hier om direct naar de agenda te gaan. Liever telefonisch een afspraak maken? Ga dan naar onze contact pagina.

 

Online afspraak maken

 

Lekker lopen garantie

Kwaliteitszorg, patiëntveiligheid en de patiënt centraal vindt Voetencentrum Elferink erg belangrijk. Wij bieden iedere patiënt met steunzolen een 'Lekker lopen garantie'. Dat wil zeggen dat, indien de steunzolen niet lekker lopen of pijn geven tijdens het dragen, u gratis een aangepast of nieuw paar steunzolen krijgt. De zolen moeten uiteraard eerst ingelopen worden, maar als u na een paar weken nog niet lekker loopt kunt u gratis bij ons terecht. Deze garantie geldt tot aan de eerste controle afspraak. Deze wordt normaal gesproken na 6 weken in gepland. Ons doel is om iedere patiënt met een tevreden gevoel naar huis te laten gaan en dat iedereen lekker loopt op de individueel aangepaste steunzolen. 

 

Gratis advies

Wij bieden als extra service gratis advies van onze voetspecialisten. Dit is mogelijk van donderdag en vrijdag in Raalte en op woensdag in Hattem. Uiteraard geldt hier wel dat u soms even moet wachten indien we bezig zijn met een consult. Mocht uit het advies blijken dat u een consult nodig heeft kunt direct een afspraak inplannen. Dit consult, en een eventuele behandeling, wordt vaak vergoedt door uw zorgverzekeraar. Onze specialisten zijn, indien zij geen consult hebben, beschikbaar om schoenenadvies in de winkel te geven. U kunt tevens uw consult uitbreiden met een gratis schoenenadvies. Zo weet u zeker dat u het beste schoeisel voor uw voeten en voetklachten draagt en weet u op welke aspecten u moet letten. Heeft u vragen of wilt u online een afspraak maken voor een consult, ga dan naar onze contactpagina.

 

Zolen binnen enkele werkdagen klaar

Wij streven er naar om de voor u gemaakte zolen binnen enkele werkdagen klaar te hebben. Vraag naar de voorwaarden tijdens uw consult.

Corona update

8 april 2021

Voetencentrum Elferink is open voor reguliere zorg. Het beleid dat we volgen is dat we alleen mensen in de praktijk toelaten waarvan we met vrij grote zekerheid weten dat ze gezond zijn en niet besmet zijn met het corona-virus.

Heeft u een afspraak bij één van onze voetspecialisten en kunt u op één van de volgende vragen ‘ja’ antwoorden? Dan verzoeken wij u om contact met ons op te nemen om de afspraak te verplaatsen. Wij zijn te bereiken op telefoonnummer 0572 745 050.

Heeft u één of meerdere van de volgende (ook milde!) symptomen:

 • neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38°C)?
 • Heeft u de afgelopen 24 uur klachten (COVID-19 symptomen) gehad?
 • Heeft u huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten?
 • Is er bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen corona vastgesteld?

Tijdens uw consult afspraak proberen we met elkaar zo goed mogelijk de 1,5 meterafstand te bewaren die door de Rijksoverheid wordt geadviseerd.

Nog wat extra aanwijzingen:

 • Kom stipt op tijd op uw afspraak.
 • Het dragen van een mond- en neusmasker is verplicht.
 • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
 • Volg de aanwijzingen van ons personeel op.
 • Kom alleen naar uw afspraak, indien strikt noodzakelijk mag maximaal 1 ouder of begeleider mee komen.
 • Verlaat na uw behandeling zo spoedig mogelijk de praktijk.
 • Wij zullen u ontvangen met een glimlach, maar zullen u de hand niet schudden.
 • In de behandelkamer houden we ons aan de Richtlijn Hygiëne en Infectiepreventie en hebben we aanvullende hygiënemaatregelen genomen.
 • Facturen graag pinnen. Contactloos pinnen kan momenteel tot €50,-

Gratis extra paar steunzolen

Bent u een nieuwe klant bij Voetencentrum Elferink en heeft u therapeutische zolen nodig? Dan ontvangt u gratis een extra paar zolen. Dit heeft meerdere voordelen. Zo hoeft u de zolen niet telkens te verwisselen tussen u favoriete schoenen. Hierdoor slijten de steunzolen minder snel en bent u nog langer verzekerd ben van optimale ondersteuning. Door het gemak van een tweede paar zolen, bent u wellicht eerder geneigd ze dagelijks te dragen. En dat laatste draagt bij aan beter resultaat van uw zooltherapie.

Het effect van zolen

Zooltherapie zorgt voor een verbetering van de voetfunctie of om de stand van uw voeten te verbeteren en druk onder de voeten beter te verdelen en/of pijnlijke plekken te ontlasten. De zool ondersteunt de banden, spieren en gewrichten van zowel de voet, knie, heup én de rug. Onze voetspecialisten stellen een individueel zoolplan voor u op.

Binnen enkele werkdagen klaar

Wij produceren alle therapeutische zolen in eigen beheer. Daardoor zijn ze vaak binnen enkele werkdagen al klaar. Hierdoor kunt u snel met uw zooltherapie starten.

Vergoeding

Het onderzoek, de behandeling en de therapie wordt meestal vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Raadpleeg uw zorgverzekering voor welke vergoeding u in aanmerking komt.

Actievoorwaarden

 • Actie is alleen geldig voor nieuwe cliënten van Voetencentrum Elferink. Dit zijn cliënten die niet eerder onder behandeling zijn geweest bij Voetencentrum Elferink en niet in de clientdatabase zijn opgenomen.
 • Het extra paar zolen is identiek aan het eerste paar zolen. Het tweede paar wordt niet aangepast voor ander (wandel/sport) schoeisel. Indien u dit wel wenst wordt er €23,- extra in rekening gebracht.
 • Actie is alleen geldig op het aan meten, produceren en afleveren van de zolen. Een eventuele nacontrole of aanpassing van de zolen is uitgesloten van deze actie.
 • Actie is alleen geldig voor therapeutische zolen en niet voor -of in combinatie met- andere behandelmethodes.
 • Het extra paar therapeutische zolen is niet inwisselbaar voor contanten of als korting op het eerste paar indien u geen gebruik wilt maken van de actie.

Online afspraak maken

Waarmee kunnen we u helpen?

Onze specialisten behandelen personen met voetklachten of klachten aan het houdings- en bewegingssysteem, die voortvloeien uit een afwijkend functioneren en/of afwijkende stand van de voeten. Patiënten met voetproblemen kunnen ook andere lichamelijke klachten of afwijkingen krijgen aan de enkels, knieën, heupen of rug. Wij zijn specialist op het gebied van de voet.

 • Standafwijkingen van de voeten: een verkeerde stand van de voeten kan leiden tot diverse klachten aan de pezen en spieren, zowel in de voet als in overige delen van het lichaam. Denk hierbij bijvoorbeeld aan platvoeten, holvoeten of een voet die naar binnen zakt.

 • Standafwijkingen van de tenen of nagels: De gewrichten in de tenen staan vaak anders gebogen wat kan leiden tot pijn bij lopen en het dragen van schoenen. Ook kunnen irritatie- en drukplekken ontstaan. 

 • Voetklachten als gevolg van overbelasting en overdrukken

 • Voetklachten die onstaan door het dragen van verkeerde schoenen

 • Knie-, heup-, rugklachten ten gevolge van een verkeerde voetenstand en/of looppatroon

 • Sportblessures: Bij alle sporten is er een kans op blessures. Verkeerde schoenen, een verkeerd looppatroon of overbelasting kunnen voor diverse voet- en knieklachten zorgen. Ook een verkeerde ondergrond en stand van de voeten tijdens het sporten kan klachten veroorzaken.
 • Ingegroeide teennagel(s)

 • Terugkerende likdoorns (calvus/clavi) of overmatige eeltvorming (hyperkeratose/callus)

 • Specifieke stand- en houdingsklachten bij kinderen

 • Specifieke stand- en houdingsklachten bij ouderen

 • Specifieke voetproblemen bij Diabetes Mellitus (DM). Voetencentrum Elferink is opgenomen in de keten Diabeteszorg.

 • Specifieke voetproblemen bij Reumatoïde Artritis: Reuma kan tot diverse voetklachten leiden. Zo kan de vorm en stand van uw voeten of tenen veranderen, er kunnen druk- en irritatieplekken of wondjes ontstaan of knobbels op de tenen. Voor meer informatie over reumatische voetklachten, behandelmogelijkheden en advies zie: Reumatische voet.

Onderzoeksmogelijkheden

Tijdens een consult worden uw klachten besproken en worden uw voeten onderzocht. Afhankelijk van uw klachten zijn er diverse onderzoeksmogelijkheden en inspecties mogelijk. Wij raden u aan om altijd een paar schoenen mee te nemen die u vaak draagt. Wanneer u een sportblessures heeft, verzoeken wij u om uw sportschoenen mee te nemen. Aan de hand van slijtage aan uw (sport)schoenen kijken we bijvoorbeeld naar uw looppatroon en of de schoenen goed bij uw voet passen.

Mogelijke onderzoeken en inspecties 

 • Inspectie: de anatomische (stands)afwijkingen, verkleuringen of andere bijzonderheden worden gemeten
 • Palpatie: hierbij worden pijnklachten uitgelokt en er wordt gekeken naar mogelijke (stands)afwijkingen in de botstructuur.
 • Functieonderzoek: de bewegingsmogelijkheden en gewrichtsstabiliteit van de voeten en enkel wordt getest. Indien er klachten aan knieën, heupen en rug voorkomen wordt het functie onderzoek gedeelte uitgebreid.
 • Ganganalyse: het looppatroon wordt bekeken om afwijkingen en andere bijzonderheden te meten aan de voeten, enkels, knieën, heupen, rug en armen.
 • Voetdrukmeting: de onderkant van de wordt voeten bekeken om de drukverdeling te meten. Dit gebeurt door middel van een computergestuurde drukmeetplaat.
 • Podoscopie: de onderkant van de voeten wordt bekeken in combinatie met de lichaamshouding.
 • Inspectie van de dagelijks gedragen schoenen. Uw schoenen en slijtage aan de schoenen geven veel informatie over uw looppatroon en klacht(en).
 • 3D scan van de voeten: hieruit worden meerdere metingen gehaald zoals voetlengte, -breedte, balwijdte en wreefhoogte.

Behandelmogelijkheden

Aan de hand van de resultaten van de diverse onderzoeken die tijdens het consult uitgevoerd worden komen we tot een juiste diagnosestelling. De voetspecialist bespreekt deze bevindingen met u. Vervolgens wordt er een behandelplan opgesteld. Dit behandelplan kan bestaan uit één of meerdere van de onderstaande behandelmethoden:

 • Therapeutische zolen om de stand van uw voeten te verbeteren en druk onder de voeten beter te verdelen en/of pijnlijke plekken te ontlasten
 • (Teen)ortheses om de stand van de tenen te corrigeren, drukplekken op en tussen de tenen te verminderen of wrijving tussen de tenen te verminderen.
 • Schoenmodificaties om uw gedragen confectieschoeisel beter passend te maken
 • Schoenadvies met betrekking tot geschikt en goed passend schoeisel. De schoen moet functioneel zijn voor uw voeten en de juiste pasvorm hebben. Hierin wordt intensief samengewerkt met Elferink Schoenen
 • Diabetes screening om een risico analyse te maken ter voorkoming van wondjes en ulcera aan de voeten van diabetes (DM type 1 en 2) patiënten. Voetencentrum Elferink is nog niet opgenomen in de keten. Hierdoor wordt podotherapie voor diabetes patiënten vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Vraag bij onduidelijkheden de podotherapeut om advies
 • Reumatische screening om een risico analyse te maken ter voorkoming van wondjes op de voeten.
 • Viltherapie voor tijdelijke drukontlasting en/of ter ondersteuning van andere therapieën
 • Taping voor het immobiliseren en/of ondersteunen van bepaalde structuren en/of ter ondersteuning van andere therapieën
 • Wondbehandelingen bij patiënten met een systeemaandoening zoals diabetes of reuma. Bij een ingegroeide teennagel (unguis incarnatus) zal eerst de pijnlijke nagel een stukje verwijderd worden voordat de wond kan genezen
 • Nagelbeugel en nagelprothese bij een ingegroeide of kromme (hyperconvexe) teennagel en ter voorkoming dat de nagel opnieuw kan ingroeien
 • Instrumentele behandeling wanneer uw (medisch) pedicure uw nagels, eelt en/of likdoorns niet meer kan behandelen
 • Advies en voorlichting zodat u in de toekomst betere preventieve maatregelen kunt treffen om voetklachten te voorkomen.

Online afspraak maken

Reumatische voetklachten

We zijn o.a. specialist op het gebied van voetgezondheidszorg en kunnen ook voetklachten veroorzaakt door reuma behandelen. Reuma kan leiden tot diverse klachten in en aan de voeten zoals vervormingen, drukpunten en wondjes. Door op tijd naar een specialist te gaan kan een verergering van de klachten voorkomen worden en pijn en irritaties verminderen. Voor meer informatie over reumatische voetklachten, de behandelmogelijkheden, vergoedingen en tips over voetverzorging klik hier.

Oncologische voetklachten

Gevoelsstoornissen in de handen en voeten (neuropathie) is een veel voorkomende klacht na chemotherapie bij hematologische kanker. Deze klachten zijn bijzonder vervelend; de pijn, tintelingen of een doof gevoel in handen en voeten of verlies van spierkracht beïnvloeden zowel het algemene dagelijkse- maar ook het professionele leven. Wist u dat wij hierbij kunnen helpen? Het doel is om de voeten in een zo optimaal mogelijke conditie te brengen en/of te houden om zo de veiligheid en gezondheid van de patiënt te ondersteunen. 

Behandelingen voor sporters

Sporten is hartstikke leuk en gezond om te doen. In Nederland wordt er veel voetbal, tennis en volleybal gespeeld en wordt er veel hardgelopen. Maar wat nou als het niet meer gaat door pijn?

Onze gediplomeerde sportpodoloog behandelt sporters met voetklachten of klachten aan het houdings- en bewegingssysteem, die voortvloeien uit een afwijkend functioneren en/of afwijkende stand van de voeten. Sporters met voetproblemen kunnen ook andere lichamelijke klachten of afwijkingen krijgen aan de enkels, knieën, heupen of rug. Hiernaast behandelt de podoloog huid- en nagelaandoeningen. 

 

Wat behandelt een sportpodoloog?

 • Standsafwijkingen van de voeten bij sporters
 • Standsafwijkingen van de tenen of nagels
 • Voetklachten als gevolg van overbelasting en overdrukken
 • Knie-, heup-, rugklachten ten gevolge van een verkeerde voetenstand en/of looppatroon
 • Sportblessures
 • Ingegroeide teennagel(s)
 • Terugkerende likdoorns of overmatige eeltvorming
 • Specifieke stand- en houdingsklachten bij sporters
 • Specifieke voetproblemen bij sporters met diabetes (type 1 en 2) en reumatische aandoeningen

 

Hoe verloopt een consult?

Als u bij Voetencentrum Elferink komt wordt er gestart met een onderzoek naar de oorzaak van uw klacht(en) tijdens of na het sporten. Uw klacht(en) worden besproken. Hierna volgt een gericht podologisch onderzoek wat kan bestaan uit een:

 • Inspectie: De anatomische (stands)afwijkingen, verkleuringen of andere bijzonderheden worden gemeten
 • Palpatie: Pijnklachten worden uitgelokt en er wordt gekeken wordt naar mogelijke (stands)afwijkingen in botstructuren
 • Functieonderzoek: De bewegingsmogelijkheden en gewrichtsstabiliteit van de voeten en enkel wordt getest. Met klachten aan knieën, heupen en rug wordt het functie onderzoek gedeelte uitgebreid. Tevens kijkt de podotherapeut naar de bewegingen die u als sporter maakt.
 • Ganganalyse: Het looppatroon wordt bekeken om afwijkingen en andere bijzonderheden te meten aan de voeten, enkels, knieën, heupen, rug en armen.
 • Voetdrukmeting: De drukverdeling onder de voeten wordt gemeten.
 • Podoscopie: De onderkant van de voeten wordt bekeken in combinatie met de persoonlijke lichaamshouding.
 • Schoeninspectie: De sportschoenen worden geïnspecteerd. Uw schoenen en slijtage aan uw schoenen geven veel informatie
 • 3D afdrukken van de voeten: Er wordt een 3D scan van de voeten gemaakt. Hieruit worden meerdere metingen gehaald worden zoals voetlengte, -breedte, balwijdte en wreefhoogte

 

Waar kan een therapeutische behandeling bij sporters uit bestaan?

De klinische bevindingen geven de podoloog informatie over wat uw klacht(en) kan veroorzaken. Door dit met u te bespreken kan er een behandelplan op maat worden gemaakt. Een podologische behandeling kan bestaan uit:

 • Therapeutische (sport)zolen
 • (Teen)ortheses
 • Sportschoen modificaties
 • Sportschoen advies
 • Viltherapie
 • Taping
 • Ingegroeide teennagel (deels) verwijderen
 • Nagelbeugel en nagelprothese
 • Instrumentele behandeling van nagels, eelt en likdoorns
 • Advies en voorlichting

Online afspraak maken

Reumatische voetklachten

In Nederland zijn ruim 3 miljoen mensen met gewrichtsklachten. De meeste hiervan zijn reumapatiënten. Zo'n 80% tot 96% van deze mensen heeft voetklachten. Deze worden veroorzaakt door ontstekingsprocessen in en rondom de (voet)gewrichten. Hoewel we reuma niet kunnen genezen, kunnen we wel helpen om de klachten en pijn te verminderen en om vervelende klachten in een later stadium te voorkomen. 

Medische tekening Reuma                   Schematische weergave reuma handen

Wat is reuma?

Reuma is een verzamelnaam voor meer dan 200 verschillende reumatische aandoeningen in en rond de gewrichten. Reuma is chronisch en tast de gewrichten, spieren en pezen aan. Iedereen kan reuma krijgen, van jong tot oud. Veelvoorkomende aandoeningen zijn ontstekingsreuma, weke delen-reuma en artrose. De meest voorkomende aandoening is reumatoïde artritis. Veel gehoorde klachten zijn pijnlijke en stijve gewrichten en spieren, vermoeidheid en verminderde mobiliteit. Deze klachten kunnen de dagelijkse bezigheden zoals werken, sporten, hobby's, boodschappen doen of met de (klein)kinderen spelen ernstig belemmeren. Indien reuma is vastgesteld door de arts kunt u uw voeten (preventief) laten controleren en behandelen door een voetspecialist. 

Voetproblemen bij reuma

Reuma kan voor diverse klachten aan en pijn in uw voeten zorgen. De voeten kunnen pijnlijk, rood of gezwollen zijn door pijnlijke en gezwollen gewrichten. Daarnaast kunnen de voeten, tenen en enkels stijf en vermoeid aanvoelen. Veelvoorkomende aandoeningen bij patiënten met reuma zijn:

 • Standveranderingen en -afwijkingen van de voeten en tenen. Door de ontstekingen kunnen de voetgewrichten en gewrichten in de tenen van stand veranderen en minder goed functioneren. Dit kan voor diverse klachten en vervormingen zorgen maar ook voor problemen bij het vinden van goed passende schoenen. Door de standsafwijkingen kunt u last krijgen van klauw- of hamertenen, scheefgroeiende nagels en tenen.
 • Knobbels op de tenen. Door de standsafwijkingen of klauw- of hamertenen kunnen drukplekken en pijnlijke knobbels op uw tenen ontstaan. 
 • Ontstekingen van de kleine of middelgrote bloedvaten in de voeten. U kunt hierdoor roodblauwe of roodbruine verkleuringen in voeten of bij uw tenen krijgen. Dit kan voor klachten zorgen.
 • Gevoelsverlies in de zenuwen door ontstekingen. Door ontstekingen in de zenuwen kunt u krachts- en gevoelsverlies ervaren.
 • Wondjes en irritatieplekken. Door standsafwijkingen of scheefgegroeide tenen kunnen diverse wondjes en irritatieplekken onstaan, maar ook door niet goed passend schoeisel te dragen of door een gebrekkige voetverzorging. Mensen met reuma hebben vaak moeite of problemen met het verzorgen van de voeten. Zo kunnen snel wondjes, eelt of likdoorns ontstaan maar ook irritatie- en drukplekken. 
Pijnlijke voeten

Behandelmogelijkheden

Behandelingen zijn gericht op het verminderen van pijnklachten of het wegnemen van bepaalde irritaties. De reumatische klachten kunnen niet helemaal verholpen worden. Door tijdig naar een specialist of podotherapeut te gaan kan een verergering van klachten worden voorkomen of kunnen pijnklachten beperkt worden. Een goede voetverzorging is erg belangrijk. Lukt dit niet meer zelf? Bezoek dan een (medisch) pedicure.

Onze voetspecialisten volgen regelmatig trainingen en bijscholing. Zo weet u zeker dat u deskundig geholpen wordt. Ze kunnen diverse behandelingen uitvoeren bij reumatische klachten:

 • Teenorthes om drukplekken op en tussen de tenen en wrijfplekken te verminderen.
 • Therapeutische zolen oftwel steunzolen die de stand van uw voeten verbeteren en die de druk onder uw voeten en tenen beter verdelen.
 • Schoenmodificaties om ervoor te zorgen dat de pasvorm beter aansluit bij de stand van uw voeten en tenen. 
 • Reumatische screening waarbij een risico analyse wordt gemaakt ter voorkoming van wondjes aan de voeten.
 • Viltherapie biedt een tijdelijke drukontlasting voor uw voeten of tenen.
 • Taping om tenen te immobiliseren of te ondersteunen zodat ze beter op de plaats blijven. 
 • Wondbehandeling en behandeling van ingegroeide nagels.
 • Nagelbeugel en prothese bij ingegroeide of scheefgegroeide nagels. 
 • Behandeling van likdoorns, eelt of nagels indien de (medisch) pedicure dit niet meer kan behandelen.
 • Schoenenadvies met betrekking tot de juiste pasvorm en maat bij uw voeten.
 • Advies en voorlichting ter voorkoming en vermindering van klachten, wondverzoring en preventieve maatregelen. 

Wat kunt u zelf doen?

Zoals eerder aangegeven kunt u de reumatische klachten niet helemaal wegnemen maar door uw voeten goed te verzorgen en met enige regelmaat een voetspecialist te bezoeken kunt u de klachten beperken en eventuele ergere klachten voorkomen. Daarnaast wordt het aangeraden om wel te blijven bewegen met reuma ook al bent u vaak vermoeid. Door te bewegen blijven uw gewrichten, spieren en pezen soepeler. Voor advies over bewegen en sport kunt u het best contact opnemen met uw huisarts of een fysiotherapeut. Ga niet zomaar zelf beginnen met bepaalde sporten zonder een advies van een deskundige.

Wij hebben een aantal tips die u thuis kunt toepassen:

 • Bij vervormingen aan de voeten of wondjes is het beter om niet op blote voeten te lopen, ook niet in huis. De voeten kunnen zo sneller beschadigen maar er kunnen ook bacteriën of vuil in de wondjes komen. Tevens stimuleert op blote voeten lopen de aanmaak van eelt.
 • Was uw voeten met lauwwarm water en droog ze goed af. Droog met name ook goed af tussen de tenen om irritaties en wondjes te voorkomen. Gebruik een zachte, schone handboek zodat u uw huid niet irriteert en zo min mogelijk vuil in aanraking brengt met eventuele wondjes. 
 • Een voetenbad wordt afgeraden omdat de huid dan week wordt. De huid is zo gevoeliger voor wondjes en wrijvingsplekken.
 • U kunt uw voeten (dagelijks) insmeren met een milde voetencrème om uw huid zacht en soepel te houden en ter voorkoming van eelt en barstjes in de voeten. Smeer niet teveel crème tussen de tenen, de huid kan hierdoor week worden waardoor het gevoeliger is.
 • Schone sokken zijn erg belangrijk. Zorg dat de sokken goed passen zodat ze niet gaan irriteren. Let op (irriterende) naden in de sokken. Zorg ervoor dat de sok niet schuurt, irriteert of op drukplekken drukt. De voorkeur gaat altijd uit naar sokken van natuurlijke materialen zoals katoen. Dit is ademend materiaal en zal de huid zo min mogelijk irriteren. Met name bij vervormingen aan de voet is het erg belangrijk dat de sok goed past en dat er geen naden op niet passende plekken op de voet lopen. Er zijn tegenwoordig ook veel naadloze sokken verkrijgbaar.
 • Goed passende schoenen zijn een must bij vervormingen aan de voeten. Hoewel het erg lastig kan zijn om goed passenden en mooie schoenen te vinden is het af te raden om maar een paar schoenen te dragen wat net niet goed past. Dit kan voor veel (pijn)klachten zorgen en de klachten verergeren of nieuwe drukpunten creëren. Niet alleen de juiste lengtemaat is belangrijk maar ook de breedtemaat en het model van de schoen. Kies voor schoenen van natuurlijk materiaal zoals leer of voor stretchmateriaal wat soepel is om de voet. Let ook bij schoenen op dat er geen naden over drukpunten op uw voet lopen.
Behandeling reumatische voeten

Schoenenadvies bij reumatische voet

Goed passende schoenen zijn noodzakelijk bij reumatische voeten en kunnen de klachten verminderen en tevens de voeten juist ondersteunen. Daarnaast is het natuurlijk wel zo fijn als schoenen goed passen en comfortabel dragen. Er zijn een aantal punten waar u op moet letten bij de aanschaf van schoenen:

 • Ga schoenen passen aan het einde van de middag. De voeten zijn dat wat dikker in vergelijking met 's ochtends. Zo weet u zeker dat de schoenen ook dan nog goed passen.
 • Ga niet alleen passen of staan maar loop ook een rondje of twee. Door te lopen ervaart u beter waar de schoen eventueel drukt of niet past. Door alleen te gaan staan merkt u niet waar de schoen klachten kan veroorzaken met lopen.
 • Schoenen lopen niet uit. Het leer kan wel soepeler worden, maar als een schoen te strak of te smal is, is het geen goede aanschaf. Een goede schoen voelt direct goed en comfortabel met lopen.
 • Laat uw voeten opmeten in zowel de lengte als de breedte. Laat wat ruimte over voor bij de teen. Met lopen schuift u namelijk iets naar voren. Houdt ook rekening met de pasvorm. Zo zijn modellen met een spitse neus vaak geen goede keuze omdat ze de bewegingsruimte bij de voorvoet verminderen of belemmeren.
 • Uw voeten veranderen van vorm door de jaren heen door ouderdom, door vervormingen in de voeten of door het ontstaan van klauw- of hamertenen. Het kan nodig zijn dat u een ander model of maat schoen neemt in de loop van de jaren. Laat uw voeten daarom regelmatig opmeten en vraag advies bij het passen van schoenen.
 • Een goede contrefort is erg belangrijk. Dit is het verstevigde hielstuk dat aan de achterkant in de schoen zit. Een goede contrefort is stevig indien deze niet gemakkelijk in te drukken of te vervomen is. Dit kunt u testen door er met uw duim stevig op te drukken.
 • De wreefaansluiting van de schoen is belangrijk. Een goede aansluiting zorgt voor extra stevigheid. Bij een te hoge wreef kan uw voet gaan slippen in de schoen, een te lage wreef zal niet comfortabel dragen. Schoenen met een vetersluiting of klittenbandsluiting zijn eenvoudig te verstellen en af te stellen. Het is tevens gemakkelijker om in deze schoenen te stappen dan in laarsjes met een rits aan de zijkant.
 • Hakken vergroten de druk op de voorvoet en met name spitse neuzen bij hakken brengen de tenen en voorvoet in een verkeerde positie. Voor een goede stabiliteit is een brede hak aan te raden van maximaal 2-3 cm hoog.
 • Indien u steunzolen of ortheses in de schoenen draagt is het van belang om deze mee te nemen tijdens het schoenen passen. Zo kunt u direct passen of de schoenen ook dan nog passen. Haal een uitneembaar voetbed uit de schoen en leg uw eigen steunzool erin om te kijken of het past. Deze moet er glad en recht in passen. 
 • Indien u geen geschikte schoenen meer kunt vinden door uw (reumatische) voetklachten kunt u de podotherapeut benaderen voor schoenmodificaties. Indien de podotherapeut u niet meer kan helpen kan zij u doorverwijzen naar een specialist voor orthopedische schoenen.

Contact en afspraak maken met Voetencentrum Elferink

Voetencentrum Elferink is gevestigd in Hattem en Raalte. U kunt uw afspraak zelf eenvoudig online inplannen maar u kunt ook telefonisch contact met ons opnemen voor vragen of voor het maken van een afspraak. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 0572-745050

 

Online afspraak maken

 

Reumatische voetklachten

In Nederland zijn ruim 3 miljoen mensen met gewrichtsklachten. De meeste hiervan zijn reumapatiënten. Zo'n 80% tot 96% van deze mensen heeft voetklachten. Deze worden veroorzaakt door ontstekingsprocessen in en rondom de (voet)gewrichten. Hoewel we reuma niet kunnen genezen, kunnen we wel helpen om de klachten en pijn te verminderen en om vervelende klachten in een later stadium te voorkomen. 

Medische tekening Reuma                   Schematische weergave reuma handen

Wat is reuma?

Reuma is een verzamelnaam voor meer dan 200 verschillende reumatische aandoeningen in en rond de gewrichten. Reuma is chronisch en tast de gewrichten, spieren en pezen aan. Iedereen kan reuma krijgen, van jong tot oud. Veelvoorkomende aandoeningen zijn ontstekingsreuma, weke delen-reuma en artrose. De meest voorkomende aandoening is reumatoïde artritis. Veel gehoorde klachten zijn pijnlijke en stijve gewrichten en spieren, vermoeidheid en verminderde mobiliteit. Deze klachten kunnen de dagelijkse bezigheden zoals werken, sporten, hobby's, boodschappen doen of met de (klein)kinderen spelen ernstig belemmeren. Indien reuma is vastgesteld door de arts kunt u uw voeten (preventief) laten controleren en behandelen door een voetspecialist. 

Voetproblemen bij reuma

Reuma kan voor diverse klachten aan en pijn in uw voeten zorgen. De voeten kunnen pijnlijk, rood of gezwollen zijn door pijnlijke en gezwollen gewrichten. Daarnaast kunnen de voeten, tenen en enkels stijf en vermoeid aanvoelen. Veelvoorkomende aandoeningen bij patiënten met reuma zijn:

 • Standveranderingen en -afwijkingen van de voeten en tenen. Door de ontstekingen kunnen de voetgewrichten en gewrichten in de tenen van stand veranderen en minder goed functioneren. Dit kan voor diverse klachten en vervormingen zorgen maar ook voor problemen bij het vinden van goed passende schoenen. Door de standsafwijkingen kunt u last krijgen van klauw- of hamertenen, scheefgroeiende nagels en tenen.
 • Knobbels op de tenen. Door de standsafwijkingen of klauw- of hamertenen kunnen drukplekken en pijnlijke knobbels op uw tenen ontstaan. 
 • Ontstekingen van de kleine of middelgrote bloedvaten in de voeten. U kunt hierdoor roodblauwe of roodbruine verkleuringen in voeten of bij uw tenen krijgen. Dit kan voor klachten zorgen.
 • Gevoelsverlies in de zenuwen door ontstekingen. Door ontstekingen in de zenuwen kunt u krachts- en gevoelsverlies ervaren.
 • Wondjes en irritatieplekken. Door standsafwijkingen of scheefgegroeide tenen kunnen diverse wondjes en irritatieplekken onstaan, maar ook door niet goed passend schoeisel te dragen of door een gebrekkige voetverzorging. Mensen met reuma hebben vaak moeite of problemen met het verzorgen van de voeten. Zo kunnen snel wondjes, eelt of likdoorns ontstaan maar ook irritatie- en drukplekken. 
Pijnlijke voeten

Behandelmogelijkheden

Behandelingen zijn gericht op het verminderen van pijnklachten of het wegnemen van bepaalde irritaties. De reumatische klachten kunnen niet helemaal verholpen worden. Door tijdig naar een specialist of podotherapeut te gaan kan een verergering van klachten worden voorkomen of kunnen pijnklachten beperkt worden. Een goede voetverzorging is erg belangrijk. Lukt dit niet meer zelf? Bezoek dan een (medisch) pedicure.

Onze voetspecialisten volgen regelmatig trainingen en bijscholing. Zo weet u zeker dat u deskundig geholpen wordt. Ze kunnen diverse behandelingen uitvoeren bij reumatische klachten:

 • Teenorthes om drukplekken op en tussen de tenen en wrijfplekken te verminderen.
 • Therapeutische zolen oftwel steunzolen die de stand van uw voeten verbeteren en die de druk onder uw voeten en tenen beter verdelen.
 • Schoenmodificaties om ervoor te zorgen dat de pasvorm beter aansluit bij de stand van uw voeten en tenen. 
 • Reumatische screening waarbij een risico analyse wordt gemaakt ter voorkoming van wondjes aan de voeten.
 • Viltherapie biedt een tijdelijke drukontlasting voor uw voeten of tenen.
 • Taping om tenen te immobiliseren of te ondersteunen zodat ze beter op de plaats blijven. 
 • Wondbehandeling en behandeling van ingegroeide nagels.
 • Nagelbeugel en prothese bij ingegroeide of scheefgegroeide nagels. 
 • Behandeling van likdoorns, eelt of nagels indien de (medisch) pedicure dit niet meer kan behandelen.
 • Schoenenadvies met betrekking tot de juiste pasvorm en maat bij uw voeten.
 • Advies en voorlichting ter voorkoming en vermindering van klachten, wondverzoring en preventieve maatregelen. 

Wat kunt u zelf doen?

Zoals eerder aangegeven kunt u de reumatische klachten niet helemaal wegnemen maar door uw voeten goed te verzorgen en met enige regelmaat een voetspecialist te bezoeken kunt u de klachten beperken en eventuele ergere klachten voorkomen. Daarnaast wordt het aangeraden om wel te blijven bewegen met reuma ook al bent u vaak vermoeid. Door te bewegen blijven uw gewrichten, spieren en pezen soepeler. Voor advies over bewegen en sport kunt u het best contact opnemen met uw huisarts of een fysiotherapeut. Ga niet zomaar zelf beginnen met bepaalde sporten zonder een advies van een deskundige.

Wij hebben een aantal tips die u thuis kunt toepassen:

 • Bij vervormingen aan de voeten of wondjes is het beter om niet op blote voeten te lopen, ook niet in huis. De voeten kunnen zo sneller beschadigen maar er kunnen ook bacteriën of vuil in de wondjes komen. Tevens stimuleert op blote voeten lopen de aanmaak van eelt.
 • Was uw voeten met lauwwarm water en droog ze goed af. Droog met name ook goed af tussen de tenen om irritaties en wondjes te voorkomen. Gebruik een zachte, schone handboek zodat u uw huid niet irriteert en zo min mogelijk vuil in aanraking brengt met eventuele wondjes. 
 • Een voetenbad wordt afgeraden omdat de huid dan week wordt. De huid is zo gevoeliger voor wondjes en wrijvingsplekken.
 • U kunt uw voeten (dagelijks) insmeren met een milde voetencrème om uw huid zacht en soepel te houden en ter voorkoming van eelt en barstjes in de voeten. Smeer niet teveel crème tussen de tenen, de huid kan hierdoor week worden waardoor het gevoeliger is.
 • Schone sokken zijn erg belangrijk. Zorg dat de sokken goed passen zodat ze niet gaan irriteren. Let op (irriterende) naden in de sokken. Zorg ervoor dat de sok niet schuurt, irriteert of op drukplekken drukt. De voorkeur gaat altijd uit naar sokken van natuurlijke materialen zoals katoen. Dit is ademend materiaal en zal de huid zo min mogelijk irriteren. Met name bij vervormingen aan de voet is het erg belangrijk dat de sok goed past en dat er geen naden op niet passende plekken op de voet lopen. Er zijn tegenwoordig ook veel naadloze sokken verkrijgbaar.
 • Goed passende schoenen zijn een must bij vervormingen aan de voeten. Hoewel het erg lastig kan zijn om goed passenden en mooie schoenen te vinden is het af te raden om maar een paar schoenen te dragen wat net niet goed past. Dit kan voor veel (pijn)klachten zorgen en de klachten verergeren of nieuwe drukpunten creëren. Niet alleen de juiste lengtemaat is belangrijk maar ook de breedtemaat en het model van de schoen. Kies voor schoenen van natuurlijk materiaal zoals leer of voor stretchmateriaal wat soepel is om de voet. Let ook bij schoenen op dat er geen naden over drukpunten op uw voet lopen.
Behandeling reumatische voeten

Schoenenadvies bij reumatische voet

Goed passende schoenen zijn noodzakelijk bij reumatische voeten en kunnen de klachten verminderen en tevens de voeten juist ondersteunen. Daarnaast is het natuurlijk wel zo fijn als schoenen goed passen en comfortabel dragen. Er zijn een aantal punten waar u op moet letten bij de aanschaf van schoenen:

 • Ga schoenen passen aan het einde van de middag. De voeten zijn dat wat dikker in vergelijking met 's ochtends. Zo weet u zeker dat de schoenen ook dan nog goed passen.
 • Ga niet alleen passen of staan maar loop ook een rondje of twee. Door te lopen ervaart u beter waar de schoen eventueel drukt of niet past. Door alleen te gaan staan merkt u niet waar de schoen klachten kan veroorzaken met lopen.
 • Schoenen lopen niet uit. Het leer kan wel soepeler worden, maar als een schoen te strak of te smal is, is het geen goede aanschaf. Een goede schoen voelt direct goed en comfortabel met lopen.
 • Laat uw voeten opmeten in zowel de lengte als de breedte. Laat wat ruimte over voor bij de teen. Met lopen schuift u namelijk iets naar voren. Houdt ook rekening met de pasvorm. Zo zijn modellen met een spitse neus vaak geen goede keuze omdat ze de bewegingsruimte bij de voorvoet verminderen of belemmeren.
 • Uw voeten veranderen van vorm door de jaren heen door ouderdom, door vervormingen in de voeten of door het ontstaan van klauw- of hamertenen. Het kan nodig zijn dat u een ander model of maat schoen neemt in de loop van de jaren. Laat uw voeten daarom regelmatig opmeten en vraag advies bij het passen van schoenen.
 • Een goede contrefort is erg belangrijk. Dit is het verstevigde hielstuk dat aan de achterkant in de schoen zit. Een goede contrefort is stevig indien deze niet gemakkelijk in te drukken of te vervomen is. Dit kunt u testen door er met uw duim stevig op te drukken.
 • De wreefaansluiting van de schoen is belangrijk. Een goede aansluiting zorgt voor extra stevigheid. Bij een te hoge wreef kan uw voet gaan slippen in de schoen, een te lage wreef zal niet comfortabel dragen. Schoenen met een vetersluiting of klittenbandsluiting zijn eenvoudig te verstellen en af te stellen. Het is tevens gemakkelijker om in deze schoenen te stappen dan in laarsjes met een rits aan de zijkant.
 • Hakken vergroten de druk op de voorvoet en met name spitse neuzen bij hakken brengen de tenen en voorvoet in een verkeerde positie. Voor een goede stabiliteit is een brede hak aan te raden van maximaal 2-3 cm hoog.
 • Indien u steunzolen of ortheses in de schoenen draagt is het van belang om deze mee te nemen tijdens het schoenen passen. Zo kunt u direct passen of de schoenen ook dan nog passen. Haal een uitneembaar voetbed uit de schoen en leg uw eigen steunzool erin om te kijken of het past. Deze moet er glad en recht in passen. 
 • Indien u geen geschikte schoenen meer kunt vinden door uw (reumatische) voetklachten kunt u de podotherapeut benaderen voor schoenmodificaties. Indien de podotherapeut u niet meer kan helpen kan zij u doorverwijzen naar een specialist voor orthopedische schoenen.

Contact en afspraak maken met Voetencentrum Elferink

Voetencentrum Elferink is gevestigd in Hattem en Raalte. U kunt uw afspraak zelf eenvoudig online inplannen maar u kunt ook telefonisch contact met ons opnemen voor vragen of voor het maken van een afspraak. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 0572-745050

 

Online afspraak maken

 

Pijnlijke voeten na de zomer?

Dat kan komen door het langdurig lopen op slippers. Want deze leuke zomerschoenen kunnen -helaas- zorgen voor vervelende voetklachten. Zoals pijn aan de hiel of achillespees, voorvoetklachten, klauwtenen en kuitproblemen.

Hard werken

De pijnlijke voeten en/of onderbenen worden veroorzaakt doordat uw voeten hard moeten werken om de slipper aan de voet te houden. Een slipper heeft tenslotte geen hielaansluiting waarmee ze aan de voet blijft zitten. Je voeten moeten daardoor veel spieren aanspannen. En kijk eens naar uw tenen als u op slippers loopt. Deze ‘klauwen’ om de slippers mee te nemen. Op zich niet erg, maar als u langdurig slippers draagt, kan dit leiden tot overbelasting. En daar kunt u nog lang last van houden.

Verschillende slippers

Kies voor een slipper die beter aansluit om de voet, een stevige zool heeft en een voorgevormd voetbed. Dat verlaagt de kans op pijnlijke voeten na de zomer. De meeste klachten worden veroorzaakt voor de zogenaamde ‘flip flops’; slappe eenvoudige slippers. Maar ons advies blijft, loop vooral niet te lang op slippers. Kies liever voor een leuke sandaal, het bandje om de hak zorgt ervoor dat uw voetspieren meer rust hebben.

Toch klachten?

Ervaart u na de zomervakantie toch voetklachten? Loop dan eens bij ons binnen.  Meteen een afspraak inplannen kan natuurlijk ook. U kunt vaak al binnen enkele werkdagen bij ons terecht. Samen kijken we dan met welke therapie het beste bij uw klachten past. Dit doen we o.a. door het maken van een speciale 3D scan van uw voeten en enkels.

Afspraak plannen

U kunt online een afspraak inplannen. Klik hier om direct naar de agenda te gaan. Liever telefonisch een afspraak maken? Ga dan naar onze contact pagina.

 

Online afspraak maken

 

Wat is een Medisch Pedicure?

Een medische pedicure behandelt net als een pedicure algemene voet, huid en nagelverzorging en diverse voetklachten zoals eelt, likdoorns en kalknagels. Daarnaast is ze bevoegd om specialistische handelingen uit te voeren. Ze behandelt onder andere risicovoeten waarbij ten gevolge van een ziekte (zoals reuma, diabetes, hart- en vaatziekten en spasticiteit) of andere oorzaken (o.a. ouderdom of verwaarlozing) een verhoogd risico op complicaties aanwezig is.

Daarnaast kan ze therapieën toepassen om klachten aan uw voeten te verhelpen, verminderen of te voorkomen. Hiervoor beschikt ze over speciale technieken zoals nagelreparaties, nagelbeugels, antidruk technieken zoals vilt en silicone-orthesen.

 

Online afspraak maken

 

Met welke klachten naar de medisch pedicure?

De pedicure begint met een analyse van uw algehele gezondheid. Klachten of ziektes elders in het lichaam kunnen van invloed zijn op uw voetgezondheid. We bespreken mogelijke ziektebeelden, medicijngebruik, drukplekken en (stand)afwijkingen van de stand van uw voeten of tenen.

Onderstaand een overzicht van de problemen en klachten waarmee u bij ons terecht kunt. Staat uw klacht er niet tussen? Neem dan contact met ons op, we bespreken graag wat we voor u kunnen betekenen. 

 • Klachten die ontstaan zijn door onder andere reuma, diabetes, hart- en vaatziektes, ouderdom, spasticiteit of verwaarlozing. U heeft dan een zogenaamde ‘risicovoet’ en onze medisch pedicure is speciaal opgeleid voor de behandeling van deze doelgroepen.
 • Nagelproblemen zoals een ingegroeide teennagel, kalknagels of schimmelnagels. Met behulp van verschillende technieken zoals een nagelbeugel of nagelreparatie bent u snel van uw teenklacht af.
 • Eelt of kloven in uw voeten kunnen vervelende (pijn)klachten veroorzaken en bovendien kunnen deze klachten leiden tot andere voetproblemen.Door regelmatig uw voeten te laten behandelen door de medisch pedicure is de kans op deze klachten minimaal.
 • Met likdoorns, hamertenen, klauwtenen, ruitertenen pijnlijke knobbels of ontstekingen kunt u ook bij ons terecht. Deze klachten kunnen we verminderen of verhelpen met diverse technieken zoals een orthese of een viltbehandeling. Dit kan een tijdelijke oplossing zijn en ingezet worden als voorbereiding op een orthese of als overbrugging naar een podotherapeutische steunzool.

Door de samenwerking tussen de verkoopadviseurs bij Elferink Schoenen, de medisch pedicure en de podotherapeuten van Voetencentrum Elferink kunnen wij u op diverse vlakken adviseren en behandelen en zo kunnen wij een spoedige oplossing voor uw voetproblemen bieden. 

Stempelkaart

Wilt u graag vaste klant worden? Onze Medisch Pedicure heeft een stempelkaart waarbij u nu €7,50 op iedere volledige behandeling bespaart. U betaald eenmalig €150,- en krijgt een stempelkaart voor 5 behandelingen. Bij iedere behandeling t.w.v. €37,50 ontvangt u één stempel. Met deze stempelkaart betaald u dus €30,- per behandeling. Is de stempelkaart vol? Dan ontvangt u ook nog eens 10% korting bij Elferink Schoenen. De stempelkaart is strikt persoonlijk en één jaar geldig. Voor meer informatie kunt u altijd terecht bij onze Medisch Pedicure. 

Afspraak plannen

Medisch Pedicure Marije Hof is aanwezig op woensdag (09.15 tot 17.30 uur) en op donderdag (09.45 tot 17.30 uur) bij Voetencentrum Elferink in Raalte. U vindt de praktijkruimte in de pand van Elferink Schoenen.

Plan uw afspraak via 0572 - 358 975, online of in de winkel via de verkoopadviseurs van Elferink Schoenen. Wij verzoeken u uiterlijk 24 uur van te voren uw afspraak te annuleren of te verzetten. Indien u niet of korter voor de afspraak afzegt zijn wij genoodzaakt om de helft van de behandelkosten in rekening te brengen voor de gereserveerde tijd. 

Contactgegevens

Onze medisch pedicure, Marije Hof, is gevestigd in het pand van Elferink Schoenen in Raalte. (1e etage, geen lift aanwezig)

Grotestraat 26
8102 CP CE Raalte
0572-358975
m.hof@voetencentrumelferink.nl

U kunt gratis parkeren op de grote parkeerplaats aan de Domineeskamp, achter de Jumbo. Let er wel op dat u een parkeerschijf achter het raam legt. U kunt dan twee uur gratis parkeren. U loopt vervolgens vanaf de parkeerplaats het steegje rechts naast de Jumbo in. U loopt dan langs de zij-ingang van Elferink Schoenen, u kunt hier naar binnen gaan. Indien u een afspraak heeft kunt u zich melden bij één van de medewerksters van Elferink Schoenen.


Tarieven Medisch Pedicure

 

Tarieven (per 1-6-2020)

Volledige behandeling 

€37,50

Kleine behandeling 

€30,00

Mini behandeling 

€17,50

Teenstuk klein

 €21,00

Teenstuk middel

 € 35,00

Teenstuk groot

 € 57,50

Nagelbeugel per stuk 

 € 31,50

Nabehandeling nagelbeugel  

 € 9,00

Klittenband 

 € 4,50

Verband klein

 € 9,00

Verband middel 

 € 11,50

verband groot 

 € 17,50

Huisbezoek in Raalte **

 € 33,00

Verzuimde afspraak 

 € 28,00


Volledige behandeling: de pedicure knipt en freest uw nagels; reinigt de nagelsulci (nagelwal) en verwijderd het eelt op uw voeten.

Kleine behandeling: de pedicure knipt en freest uw nagels; reinigt de nagelsulci (nagelwal) of verwijderd het eelt op uw voeten.

Mini behandeling: de pedicure behandelt één teen of één likdoorn.

* Indien u schoenen koopt bij Elferink Schoenen, ontvangt u een jaar lang korting op onze volledige, kleine en mini behandelingen. 

** Deze toeslag voor een huisbezoek geldt voor de postcodes 8050 t/m 8052 en 8101 t/m 8103. Voor huisbezoeken met een andere postcode neemt u contact op met de praktijk op telefoonnummer 0572 745050. Hierbij worden andere tarieven gehanteerd.


Facturering

Facturering gebeurt rechtstreeks aan u, direct na de pedicure behandeling. U kunt de factuur contant of  per pin afrekenen. Het is niet mogelijk om uw factuur per creditcard te betalen. Kijk voor verdere informatie over facturering hier.

Contact en praktijkgegevens

Voetencentrum Elferink is open voor behandelingen. Dit is conform de adviezen van het VWS, het RIVM en onze beroepsgroep voor podotherapeuten. U kunt -alleen op afspraak- bij ons terecht voor:

 • Podotherapie
 • Podologie
 • Medisch pedicure

Lees hier meer over onze Corona Maatregelen

Wilt u een afspraak plannen maar twijfelt u? Neem dan vooral contact met ons op. We staan u graag te woord. Dit kan via info@voetencentrumelferink.nl of op 0572-745050. Indien u de voicemail krijgt, zijn wij bezig met een consult. Spreekt u dan alstublieft uw naam en telefoonnummer in, dan bellen wij u zo snel mogelijk terug.

 

Afspraak maken

U kunt online een afspraak inplannen. Klik hier om direct naar de agenda te gaan. Liever telefonisch een afspraak maken? Dat kan via 0572 - 745 050.

 

Online afspraak maken

 

 

Locaties 

Voetencentrum Elferink

Grotestraat 26, 8102 CE Raalte

Kerkstraat 23, 8051 GJ Hattem

Tel: 0572-745050

E-mail: info@voetencentrumelferink.nl

 

Praktijkgegevens

AGB code Individuele zorgverlener: 26 000376

AGB code Voetencentrum Elferink: 26 050604.

NVvP- nummer: 10550

Tarieven

Hieronder ziet u een overzicht van de gehanteerde prijzen binnen Voetencentrum Elferink. Het onderzoek, de behandeling en de therapie wordt meestal vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. 

De voetspecialisten bij Voetencentrum Elferink zijn allen kwaliteits geregistreerd zodat aan alle eisen voldaan is die de zorgverzekeraars stellen om over te gaan tot vergoeding. U kunt rechtstreeks, zonder verwijzing van uw huisarts of specialist, een afspraak maken bij Voetencentrum Elferink.

Tarieven Podotherapie

Nieuwe patiënt

 

Eerste onderzoek met zolen

 € 229,95

Eerste onderzoek met zolen t/m 16 jaar

 € 219,95

Eerste onderzoek incl. vervaardigen nagelbeugel (v.a.*)

 € 94,50

Eerste onderzoek incl. vervaardigen orthese incl. nacontrole (v.a.*)

 € 111,50

Eerste onderzoek inclusief voorlopige therapie (v.a.*)

 € 95,50

Eerste onderzoek

 € 84,00

Consult

 € 28,00

 

 

Bestaande patiënt**

                       

Consult incl. nieuwe zolen

 € 208,95

Consult incl. nieuwe zolen t/m 16 jaar

 € 198,95

Consult incl. vervaardigen orthese (v.a.* )

 € 63,00

Consult incl. nieuwe afdek  (v.a.* )

 € 58,00

Concult incl. zoolverandering (v.a.*)

 € 65,00

Instrumentele- of wond behandeling (v.a.*)

 € 30,00

Instrumentele behandeling met herplaatsen van één nagelbeugel (v.a.*)

 € 39,00

Instrumentele behandeling met vervaardigen van een nieuwe nagelbeugel (v.a.*)


€ 61,50

Consult (v.a.*)

€ 28,00

Jaarlijkse controle (v.a.*)

€ 42,00

 Screening (v.a*)

 € 28,00

 

 

Overige losse verrichtingen

 

Huisbezoek in Hattem en Raalte (v.a.***)

 € 33,00

Nieuwe afdeklaag steunzolen

 € 16,00

Losse hakverhoging voor in de schoen (p/s)

 € 17,50

Aanpassen van zolen of schoenen (v.a*)

 € 23,00

Extra paar zolen

 € 129,95

Extra paar zolen t/m 16 jaar

€ 119,95

Verzuimde afspraak

 € 34,95


* Bij de tarieven voor consulten dient u rekening te houden met 'vanaf' kosten.
Deze zijn afhankelijk van de ingeplande tijd. De behandelaar bepaalt wat er wordt gedeclareerd.

** Patiënten die langer dan vijf jaar niet in één van onze praktijken zijn geweest, worden als nieuwe patiënt gezien.

*** Deze toeslag voor een huisbezoek geldt voor de postcodes 8050 t/m 8052 (Hattem) en 8101 t/m 8103 (Raalte). Voor huisbezoeken met een andere postcode neemt u contact op met de praktijk op telefoonnummer 0572 745050. Hierbij worden andere tarieven gehanteerd.


Tarieven Medisch Pedicure

Wilt u graag vaste klant worden? Onze Medisch Pedicure heeft een stempelkaart waarbij u nu €7,50 op iedere volledige behandeling bespaart.

U betaald eenmalig €150,- en krijgt een stempelkaart voor 5 behandelingen. Bij iedere behandeling t.w.v. €37,50 ontvangt u één stempel. Met deze stempelkaart betaald u dus €30,- per behandeling. Is de stempelkaart vol? Dan ontvangt u ook nog eens 10% korting bij Elferink Schoenen. De stempelkaart is strikt persoonlijk en één jaar geldig. Voor meer informatie kunt u altijd terecht bij onze Medisch Pedicure. 

 

Tarieven (per 1-6-2020)

Volledige behandeling 

€37,50

Kleine behandeling 

€30,00

Mini behandeling 

€17,50

Teenstuk klein

 €21,00

Teenstuk middel

 € 35,00

Teenstuk groot

 € 57,50

Nagelbeugel per stuk 

 € 31,50

Nabehandeling nagelbeugel  

 € 9,00

Klittenband 

 € 4,50

Verband klein

 € 9,00

Verband middel 

 € 11,50

verband groot 

 € 17,50

Huisbezoek in Raalte *

 € 33,00

Verzuimde afspraak 

 € 28,00


Volledige behandeling: de pedicure knipt en freest uw nagels; reinigt de nagelsulci (nagelwal) en verwijderd het eelt op uw voeten.

Kleine behandeling: de pedicure knipt en freest uw nagels; reinigt de nagelsulci (nagelwal) of verwijderd het eelt op uw voeten.

Mini behandeling: de pedicure behandelt één teen of één likdoorn.

*Deze toeslag voor een huisbezoek geldt voor de postcodes 8101 t/m 8103 (Raalte). Voor huisbezoeken met een andere postcode neemt u contact op met de praktijk op telefoonnummer 0572 745050. Hierbij worden andere tarieven gehanteerd.


 

Online afspraak maken

 

Facturering

Facturering gebeurt rechtstreeks aan u, direct na de behandeling of bij het ophalen van uw therapeutische hulpmiddel(en). U kunt de factuur per pin in onze praktijk voldoen. In uitzonderlijke gevallen kan de factuur contant afgerekend worden. Indien nodig kan de factuur worden overgemaakt op het bankrekeningnummer wat vermeld staat op de factuur.

Wanneer de rekening wordt overgemaakt door u als patiënt wordt het factuurbedrag met € 6,95 administratiekosten verhoogd. Het betalingstermijn van de factuur is uiterlijk 30 dagen na de dag van ontvangst van de factuur. Het is niet mogelijk om uw factuur per creditcard te betalen. In de situatie waarin de mogelijkheid bestaat om rechtstreeks aan een zorgverzekeraar of zorggroep /-instelling te declareren, is bovenstaande niet van toepassing en zal rechtstreekse declaratie plaatsvinden. De gemaakte kosten van behandeling van een patiënt jonger dan 16 jaar zijn verschuldigd door de wettelijk vertegenwoordiger. Een patiënt van 16 of 17 jaar is zelf de gemaakte kosten van behandeling verschuldigd, tenzij een wettelijke vertegenwoordiger schriftelijk bevestigd de kosten te zullen voldoen.

Contactgegevens debiteuren

Telefoonnummer: 0572 745 050

Algemene voorwaarden tarieven

De getoonde voorwaarden bovenaan deze website met betrekking tot de levertijd, achteraf betalen en gratis retourneren zijn niet van toepassing voor Voetencentrum Elferink. Deze voorwaarden zijn alleen geldig voor de webshop van Elferink Schoenen. Alle voorwaarden met betrekking tot het Voetencentrum vindt u hier.

Vacatures

Voetencentrum Elferink is een klantgerichte, flexibele en jonge onderneming en een zusterbedrijf van Elferink Schoenen. We hebben praktijkruimtes is Hattem en Raalte  We willen uitbreiden met locaties in Dronten, Emmeloord en Kampen.

We zijn per direct op zoek aan een podotherapeut en (medisch) pedicure. Deze functies zijn, afhankelijk van jouw wensen en privésituatie, zowel fulltime als parttime in te vullen. Neem voor meer informatie contact op met Lieke van Buuren via l.vanbuuren@voetencentrumelferink.nl

 

Podotherapeut
Locatie
Allen
Uren
24-32 uur

Voetencentrum Elferink is een groeiende organisatie. We bieden voetzorg aan voor jong en oud, we werken met de nieuwste technologie en beschikken over een eigen zolen productie lab. Door de nauwe samenwerking met onze medische pedicure en schoenadviseurs van Elferink Schoenen bieden we de patiënten een totaalpakket op het gebied van voetzorg. We zoeken een (bijna afgestudeerde) podotherapeut voor Raalte, Hattem, Dronten en Kampen.

 

Wat zoeken wij in jou?

 • -       Je kan goed zelfstandig werken, maar je houdt ook wel van gezellig samenwerken in een team.
 • -       Je bent client gericht, enthousiast en gemotiveerd.

Wat bieden we jou?

 • -           Een structureel hoger salaris dan gebruikelijk in de podotherapeutische branche.
 • -          Perfecte secundaire arbeidsvoorwaarden (zoals bijvoorbeeld reiskostenvergoeding en een goed pensioen).
 • -          De mogelijkheid tot het volgen van specialisaties, opleidingen en cursussen.
 • -          Een mooie, prettige werkplek in een gezellig teams.

 

Contact

Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op voor 1 oktober 2020 door een motivatie en je CV te sturen naar Lieke van Buuren, l.vanbuuren@voetencentrumelferink.nl. Voor meer inhoudelijke informatie over deze vacature kun je uiteraard ook mailen of bellen op 0572-745050.

 

 

 

Podoloog
Locatie
Allen
Uren
24-32 uur

 

Wie zijn wij en wat houdt je werk in?

Elferink Schoenen biedt een uitgebreid assortiment van schoenen aan en is gespecialiseerd in comfortschoenen. Het doel is om voor iedereen een goed passende schoen te vinden. Hierdoor trekt Elferink Schoenen veel klanten met voetproblemen aan. Om in dat kader nog betere service en dienstverlening te kunnen bieden zoeken we een podoloog voor Raalte, Hattem, Kampen en/of Dronten. De uren gaan in overleg met jou. We zijn een groeiende organisatie wat ook mogelijkheden geeft in het uitbreiden van de gevraagde uren op de andere locaties van Elferink Schoenen.Je komt als podoloog te werken in een eigen praktijkruimte in de winkels van Elferink Schoenen. Als podoloog werk je nauw samen met de gecertificeerde schoenadviseurs van Elferink Schoenen en met de podotherapeuten van Elferink Voetencentrum. Samen lossen we niet alleen de voetproblemen van de klant op, maar helpen we de klant ook in de zoektocht naar een passende schoen.

 

Wie zoeken we?

Je bent een gediplomeerd podoloog en je vindt het vak leuk om uit te oefenen. Je woont in de regio Zwolle en je bent in het bezit van een rijbewijs. Verder vinden we het belangrijk dat je:

 • -       Je kan goed zelfstandig werken, maar je houdt ook wel van gezellig samenwerken in een team.
 • -       Je bent client gericht, enthousiast en gemotiveerd.
 • -       Je beschikt over de registratie zodat de podologische zorg vergoed wordt door de zorgverzekeraar.
 • -       Je bent goed in communicatie met de verschillende stakeholders waar je als podoloog mee in aanraking komt (gecertificeerde schoenadviseurs, podotherapeuten, huisartsen/specialisten, patiëntengroepen ect.)
 • -       Enthousiast wordt van samenwerken in een team en tijd hebt voor koffie met elkaar

Contact

Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op voor 1 oktober 2020 door een korte motivatie met CV te sturen naar Lieke van Buuren, l.vanbuuren@voetencentrumelferink.nl. Voor meer inhoudelijke informatie over deze vacature kun je uiteraard ook mailen of bellen op 0572-745050.

 

 

 

 

Voetencentrum Elferink is een relatief nieuw Voetencentrum en een zusterbedrijf van Elferink Schoenen. Elferink Schoenen biedt een uitgebreid assortiment van schoenen aan en is gespecialiseerd in comfortschoenen. Het doel is om voor iedereen een goed passende schoen te vinden. Hierdoor trekt Elferink Schoenen veel klanten met voetproblemen aan. Om in dat kader nog betere service en dienstverlening te kunnen bieden, zoeken we voor onze locaties in Raalte en Hattem een zelfstandig werkende pedicure.

 

(MEDISCH) PEDICURE (16 uur p/w)

 

Wie zijn wij en wat houdt je werk in?

Elferink Schoenen biedt een uitgebreid assortiment van schoenen aan en is gespecialiseerd in comfortschoenen. Het doel is om voor iedereen een goed passende schoen te vinden. Hierdoor trekt Elferink Schoenen veel klanten met voetproblemen aan. Om in dat kader nog betere service en dienstverlening te kunnen bieden zoeken we een (medisch) pedicure voor Hattem, Kampen of Dronten. De uren gaan in overleg met jou. We zijn een groeiende organisatie wat ook mogelijkheden geeft in het uitbreiden van de gevraagde uren op de andere locaties van Elferink Schoenen.Je komt als (medisch) pedicure te werken in een eigen behandelkamer in de winkels van Elferink Schoenen. Als pedicure werk je nauw samen met de gecertificeerde schoenadviseurs van Elferink Schoenen en met de podotherapeuten van Elferink Voetencentrum. Samen lossen we niet alleen de voetproblemen van de klant op, maar helpen we de klant ook in de zoektocht naar een passende schoen.

 

Wie zoeken we?

Je bent een gediplomeerde (medisch) pedicure en je vindt het vak leuk om uit te oefenen. Je woont in de regio Zwolle en je bent in het bezit van een rijbewijs. Verder vinden we het belangrijk dat je:

 • -       Een specialisatie medisch pedicure hebt of bereid bent om deze specialisatie op korte termijn te behalen.
 • -       Een registratie hebt in het KRP van ProCert
 • -       Goed bent in communicatie met de verschillende stakeholders waar je als pedicure mee in aanraking komt (gecertificeerde schoenadviseurs, podotherapeuten, huisartsen/specialisten, patiëntengroepen ect.)
 • -       Enthousiast wordt van samenwerken in een team en tijd hebt voor koffie met elkaar

Contact

Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op voor 1 oktober 2020 door een korte motivatie met CV te sturen naar Lieke van Buuren, l.vanbuuren@voetencentrumelferink.nl. Voor meer inhoudelijke informatie over deze vacature kun je uiteraard ook mailen of bellen op 0572-745050.

 

 

Stagiair
Locatie
Raalte
Uren
In overleg

 

Voetencentrum Elferink biedt diverse mogelijkheden voor stagiaires. Wij staan open voor podotherapiestudenten van het eerste tot en met het laatste jaar. Pedicures of andere voet gerelateerde beroepen kunnen ook een dag meelopen bij de podotherapie om nieuwe ervaringen en kennis op te doen. Wil je graag stage lopen? Mail een motivatiebrief samen met je curriculum vitae naar l.vanbuuren@voetencentrumelferink.nl.

 

 

Open sollicitatie
Locatie
Raalte
Uren
In overleg

 

Ben je op zoek naar een (parttime) baan als podotherapeut of een andere functie die past binnen ons Voetencentrum? Je mag ons altijd een open sollicitatie sturen.

Informatie voor (para)medici

Kwaliteitszorg, patiëntveiligheid en de patiënt centraal vindt Voetencentrum Elferink erg belangrijk. Hiervoor is een goede samenwerking met andere disciplines nodig. U kunt foldermateriaal, verwijsblokken of andere informatie aanvragen via onderstaand e-mailadres.

Wanneer u als (para)medici of andere zorgprofessional een vakinhoudelijk overleg of een presentatie wenst, dan kunt u contact opnemen via:

Email: info@voetencentrumelferink.nl

Telefoonnummer: 0572-745050

Algemene voorwaarden

Algemene levering- en betalingsvoorwaarden Elferink Voetencentrum B.V.

 1. Wanneer u zich laat behandelen door een medewerker van Voetencentrum Elferink ontstaat er een natuurlijke behandelovereenkomst met uw behandelaar. Dit houdt in dat u de verplichting heeft uw behandelaar te vergoeden voor de geleverde diensten. Dit is onvoorwaardelijk van toepassing op alle behandelovereenkomsten tussen u en uw behandelaar, tenzij dit schriftelijk anders is overeengekomen tussen u en de behandelaar.
 2. Voetencentrum Elferink verwerkt persoonsgegevens volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Wanneer u zich aanmeldt of laat behandelen bij Voetencentrum Elferink is, als gevolg van de AVG, de privacyverklaring zoals weergegeven op de website van Voetencentrum Elferink van toepassing (www.voetencentrumelferink.nl). Tenzij dit schriftelijk anders is overeen gekomen tussen u en de behandelaar.
 3. Facturering gebeurt rechtstreeks aan u, direct na de behandeling of bij het ophalen van uw therapeutische hulpmiddel(en). U kunt de factuur per pin in onze praktijk voldoen. In uitzonderlijke gevallen kan de factuur contant afgerekend worden. Indien nodig kan de factuur worden overgemaakt op het bankrekeningnummer wat vermeld staat op de factuur. Wanneer de rekening wordt overgemaakt door u als patiënt wordt het factuurbedrag met € 6,95 administratiekosten verhoogd. Het betalingstermijn van de factuur is uiterlijk 30 dagen na de dag van ontvangst van de factuur. Het is niet mogelijk om uw factuur per creditcard te betalen. In de situatie waarin de mogelijkheid bestaat om rechtstreeks aan een zorgverzekeraar of zorggroep of -instelling te declareren, is bovenstaande niet van toepassing en zal rechtstreekse declaratie plaatsvinden.
 4. De gemaakte kosten van behandeling van een patiënt jonger dan 16 jaar zijn verschuldigd door de wettelijk vertegenwoordiger. Een patiënt van 16 of 17 jaar is zelf de gemaakte kosten van behandeling verschuldigd, tenzij een wettelijke vertegenwoordiger schriftelijk bevestigd de kosten te zullen voldoen.
 5. U dient zelf zorg te dragen voor declaratie van de factuur bij uw eigen zorgverzekering. Voetencentrum Elferink adviseert u de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering te raadplegen.
 6. Indien u de openstaande factuur niet binnen het gestelde termijn van 30 dagen voldaan heeft, bent u zonder nadere ingebrekestelling in verzuim. Voetencentrum Elferink behoudt het recht om zonder nadere aankondiging incassomaatregelen te treffen wanneer u in gebreke bent met betaling. Voetencentrum Elferink schakelt hiervoor een incassobureau en/of deurwaarderskantoor in. De gemaakte kosten hiervan zijn voor rekening van de patiënt.
 7. Mondeling of telefonisch gemaakte (behandel)afspraken kunnen tot 24 uur van te voren geannuleerd of verplaatst worden. Voetencentrum Elferink behoudt het recht voor afspraken die zonder afmelding verzuimd worden of binnen 24 uur voor de afspraak geannuleerd worden in rekening te brengen.
 8. Mondelinge toestemming waarbij u akkoord gaat met het vervaardigen van therapeutische zolen, ortheses of nagelbeugels is geldend. Na het onderzoek wordt direct gestart met de vervaardiging van deze therapeutische hulpmiddelen. Bij annulering zullen alle door ons gemaakte kosten bij u in rekening worden gebracht, vermeerderd met € 6,95 administratiekosten.
 9. Als u te laat komt bij uw afspraak betekent dit: een nieuwe afspraak maken. Als het niet te druk is en het werkschema van Voetencentrum Elferink laat het toe dan proberen wij u alsnog te helpen.
 10. Voetencentrum Elferink verplicht zich tot het handelen naar zijn of haar beste kunnen. Zolen, orthese(s) en nagelbeugels zijn therapeutische hulpmiddelen, er kan daarom nooit garantie op het effect van deze hulpmiddelen worden gegeven. Kosten van aanpassingen aan nieuwe zolen/orthese(s)/nagelbeugel(s) binnen twee maanden na aflevering (of tot en met de eerste controle afspraak) vallen binnen de service van Voetencentrum Elferink en worden niet in rekening gebracht. Onvoldoende resultaat van de behandeling geeft in geen enkel geval recht op restitutie of vrijstelling van betaling.
 11. Mochten er klachten zijn dan dient u deze allereerst met uw behandelaar te bespreken en zal er naar een oplossing worden gezocht. Indien de voorgestelde alternatieven uw klacht niet oplossen kunt u uw klacht schriftelijk indienen bij: Elferink Voetencentrum B.V., t.a.v. klachtenafdeling, Grotestraat 26, 8102 CE Raalte of email naar info@voetencentrumelferink.nl. Ook u kunt Voetencentrum Elferink helpen de kwaliteit te blijven verbeteren door kenbaar te maken waarover u wel of niet tevreden bent en verbeterpunten aan te geven als u ze ziet. U kunt het bovenstaande emailadres gebruiken.
 12. Wij zijn niet aansprakelijk voor vermissing, verlies of beschadiging van uw bezittingen of voor enige andere door u geleden schade.
 13. De algemene voorwaarden die genoemd worden op de website van Elferink Schoenen, betreffende de voorwaarden; 1-2 dagen levertijd, gratis retourneren en betaling met Afterpay zijn niet geldend voor Voetencentrum Elferink. Voetencentrum Elferink hanteert eigen algemene voorwaarden, levertijden en kosten welke allen terug te vinden zijn in deze algemene voorwaarden of via de opties in het linkermenu.  
 14. Op alle (behandel)overeenkomsten is het Nederlandse recht van toepassing.

Met deze privacyverklaring willen wij u als patiënt informeren over de wijze waarop wij als zorgverlener omgaan met uw persoonlijke en medische gegevens. Het waarom van de vastlegging, verwerking en uitwisseling van uw gegevens met andere partijen (zorgverleners en uw zorgverzekeraar) wordt hieronder nader toegelicht. Voorts informeren wij u over uw overige wettelijke privacyrechten.

Welke gegevens verwerken wij?

In het kader van onze dienstverlening verwerken wij van u de volgende persoonlijke gegevens:

 • Naam, adres, woonplaats, burgerservicenummer (BSN), telefoonnummer en als u daarover beschikt uw mailadres.
 • De gegevens omtrent uw gezondheid en de door ons uitgevoerde verrichtingen/levering van podotherapeutische interventie(s). Deze gegevens leggen wij vast in een medisch dossier. We nemen andere medische informatie (bijvoorbeeld informatie van uw huisarts), daarin op voor zover dit voor een goede hulpverlening aan u noodzakelijk is.
 •  Bij het inschakelen van andere verwerkers (bijvoorbeeld voor het berichtenverkeer voor zorgverleners) zorgen wij ervoor dat in een verwerkersovereenkomsten uw privacy-rechten worden gewaarborgd.

 

Waarvoor gebruiken wij u gegevens?
 • Als zorgaanbieders zijn we verplicht het BSN te registreren. Ook moeten we dat nummer gebruiken als we gegevens over een patiënt uitwisselen. Dit staat in de Wet gebruik burgerservicenummer in de zorg.
 • Uitwisseling van uw gegevens met andere zorgverleners (zoals bijvoorbeeld met uw huisarts) vindt, nadat u hiervoor toestemming heeft gegeven, plaats via een beveiligde verbinding.
 • In geanonimiseerde vorm gebruiken wij uw gegevens voor ondersteuning van wetenschappelijk onderzoek, onderwijs en voorlichting.
 • In verband met de betaling van uw nota door de zorgverzekeraar verstrekken wij, nadat u hiervoor toestemming heeft verleend, uw gegevens van de verrichte behandeling of levering van podotherapeutische interventie(s) via een beveiligde verbinding aan uw zorgverzekeraar.
 • Voor een adequate zorgverlening is vereist dat we over uw medische gegevens beschikken. In verband met de behandelovereenkomst (Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst) die wij met u aangaan, noteren wij de gegevens omtrent uw gezondheid en de door ons uitgevoerde zorgverlening/levering van podotherapeutische interventie(s).
 • Voor een audit. Eens in de vijf jaar wordt er in onze podotherapiepraktijk een externe kwaliteitscontrole uitgevoerd door externe onafhankelijke auditeurs. De auditeurs hebben een geheimhoudingsverklaring getekend. De auditeurs krijgen alleen inzage in uw dossier als u daar toestemming voor heeft verleend. Zonder deze toestemming mogen de auditeurs alleen een geanonimiseerd dossier inzien. Dat is een dossier waaruit al uw gegevens m.b.t. uw identiteit zijn verwijderd.
 • Intervisie, supervisie of consultatie. In het kader van intervisie, supervisie of consultatie maakt onze podotherapiepraktijk enkel gebruik van gegevens waaruit uw identiteit niet is af te leiden.

Wat is de bewaartermijn van uw medische gegevens?

Wij zijn wettelijk verplicht uw medische gegevens 15 jaar te bewaren.

 

Overige Privacyrechten
 • U heeft recht op inzage, het aanpassen van gegevens en het verwijderen van gegevens
  uit uw (patiënten)dossier.
 • U heeft het recht om een aan ons gegeven toestemming te kunnen beperken én weer te kunnen intrekken.
 • Het recht op dataportabiliteit: u heeft het recht om gegevens makkelijk te kunnen meenemen en doorgeven aan een andere organisatie.
 • Het recht op het indienen van klachten bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

 

Op welke wijze beveiligen wij uw persoonsgegevens?
 • Elferink Voetencentrum B.V.  neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er zijn aanwijzingen van misbruik, neem dan contact op met telefoonnummer 0572 745050 of via ons mailadres info@voetencentrumelferink.nl.
 • Wij hebben de volgende maatregelen genomen om uw persoonsgegevens te beveiligen:
  - Beveiligingssoftware, zoals een virusscanner en firewall.
  - TLS (voorheen SSL) Wij versturen uw gegevens via een beveiligde internetverbinding.
    Dit kunt u zien aan zien aan de adresbalk 'https' en het hangslotje in de adresbalk.