Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 40,-
Gratis retourneren binnen Nederland
Online schoenen reserveren in de winkel
Achteraf betalen
Levertijd 1-2 werkdagen*

Gratis verzending vanaf € 40,- (voor NL & B)

Achteraf betalen mogelijk

Levertijd 1-2 werkdagen*

Online schoenen reserveren in de winkel

Welkom bij Voetencentrum Elferink

Voetencentrum Elferink biedt specialistische voetzorg en advies bij diverse voetklachten. De podotherapeut is specialist op het gebied van voetgezondheidszorg en behandelt diverse voetklachten maar ook klachten die daaruit voortvloeien. Bijvoorbeeld klachten aan de rug, knieën, heupen en enkels die ontstaan door een afwijkende stand of afwijkend functioneren van de voeten. Daarnaast kunt u terecht bij de podotherapeut met sportblessures die ontstaan door voetklachten, specifieke houding- en bewegingsklachten bij kinderen en ouderen en specifieke voetklachten die behoren bij reuma en diabetes. Onze podotherapeut staat graag voor u klaar. Voetencentrum Elferink is gevestigd in de winkels van Elferink Schoenen in Hattem en Raalte.

Afspraak maken

U kunt online een afspraak inplannen. Klik hier om direct naar de agenda te gaan. Liever telefonisch een afspraak maken? Ga dan naar onze contact pagina.

 

Online afspraak maken

 

Lekker lopen garantie

Kwaliteitszorg, patiëntveiligheid en de patiënt centraal vindt Voetencentrum Elferink erg belangrijk. Voetencentrum Elferink is geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici en is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten. Wij bieden iedere patiënt met steunzolen een 'Lekker lopen garantie'. Dat wil zeggen dat, indien de steunzolen niet lekker lopen of pijn geven tijdens het dragen, u gratis een aangepast of nieuw paar steunzolen krijgt. De zolen moeten uiteraard eerst ingelopen worden, maar als u na een paar weken nog niet lekker loopt kunt u gratis bij ons terecht. Deze garantie geldt tot aan de eerste controle afspraak. Deze wordt normaal gesproken na 6 weken in gepland. Ons doel is om iedere patiënt met een tevreden gevoel naar huis te laten gaan en dat iedereen lekker loopt op de individueel aangepaste steunzolen. 

Gratis advies

Wij bieden als extra service gratis advies van de podotherapeut. Dit is mogelijk van dinsdag t/m vrijdag in Raalte en op woensdag en donderdag in Hattem. Uiteraard geldt hier wel dat u soms even moet wachten indien de podotherapeut bezig is met een consult. Mocht uit het advies blijken dat u een consult nodig heeft kunt direct een afspraak met de podotherapeut inplannen. Dit consult, en een eventuele behandeling, wordt vaak vergoedt door uw zorgverzekeraar. Onze podotherapeut is, indien zij geen consult heeft, beschikbaar om schoenenadvies in de winkel te geven. U kunt tevens uw consult uitbreiden met een gratis schoenenadvies. Zo weet u zeker dat u het beste schoeisel voor uw voeten en voetklachten draagt en weet u op welke aspecten u moet letten. Heeft u vragen of wilt u online een afspraak maken voor een consult, ga dan naar onze contactpagina.

Zolen binnen 3 werkdagen klaar

Wij streven er naar om de voor u gemaakte zolen binnen drie werkdagen klaar te hebben. Vraag naar de voorwaarden bij de podotherapeut

Speciale openingsactie: tweede paar zolen gratis!

Sinds kort heeft Voetencentrum Elferink ook een praktijkruimte voor podotherapie bij Elferink Schoenen in Hattem. Daarnaast bestaat onze locatie in Raalte één jaar. Om dit te vieren, hebben we een speciale actie.

Actie

Bij aankoop van één paar podotherapeutische zolen, ontvangt u een tweede paar (t.w.v. €99,95) gratis. Doordat onze podotherapeut de zolen zelf voor u op maat maakt, zijn ze vaak de volgende werkdag al klaar! Deze actie is geldig voor afspraken die voor 1 mei 2018 ingepland zijn. De zolen zijn niet inwisselbaar voor contanten. 

Plan uw afspraak

Klik hier om uw afspraak direct in te plannen of neem telefonisch contact op met Voetencentrum Elferink via 0572 745 050.

Met welke klachten kun je naar een podotherapeut?

Een podotherapeut is een specialist op het gebied van voetgezondheidszorg en behandelt ook klachten die voortkomen uit voetklachten. Bijvoorbeeld klachten die ontstaan door een afwijkende stand of afwijkend functioneren van de voet. Dit kan klachten aan de rug, heupen, knieën en enkels veroorzaken. Ook voor voetklachten die onstaan door reuma of diabetes kunt u terecht bij onze podotherapeut.  

Problemen en klachten waarmee u naar de podotherapeut kunt gaan:

 • Standafwijkingen van de voeten: een verkeerde stand van de voeten kan leiden tot diverse klachten aan de pezen en spieren, zowel in de voet als in overige delen van het lichaam. Denk hierbij bijvoorbeeld aan platvoeten, holvoeten of een voet die naar binnen zakt.
 • Standafwijkingen van de tenen of nagels: De gewrichten in de tenen staan vaak anders gebogen wat kan leiden tot pijn bij lopen en het dragen van schoenen. Ook kunnen irritatie- en drukplekken ontstaan. 
 • Voetklachten als gevolg van overbelasting en overdrukken
 • Voetklachten die onstaan door het dragen van verkeerde schoenen
 • Knie-, heup-, rugklachten ten gevolge van een verkeerde voetenstand en/of looppatroon
 • Sportblessures: Bij alle sporten is er een kans op blessures. Verkeerde schoenen, een verkeerd looppatroon of overbelasting kunnen voor diverse voet- en knieklachten zorgen. Ook een verkeerde ondergrond en stand van de voeten tijdens het sporten kan klachten veroorzaken.
 • Ingegroeide teennagel(s)
 • Terugkerende likdoorns (calvus/clavi) of overmatige eeltvorming (hyperkeratose/callus)
 • Specifieke stand- en houdingsklachten bij kinderen
 • Specifieke stand- en houdingsklachten bij ouderen
 • Specifieke voetproblemen bij Diabetes Mellitus (DM). Voetencentrum Elferink is opgenomen in de keten Diabeteszorg.
 • Specifieke voetproblemen bij Reumatoïde Artritis: Reuma kan tot diverse voetklachten leiden. Zo kan de vorm en stand van uw voeten of tenen veranderen, er kunnen druk- en irritatieplekken of wondjes ontstaan of knobbels op de tenen. Voor meer informatie over reumatische voetklachten, behandelmogelijkheden en advies zie: Reumatische voet.

Onderzoeksmogelijkheden

Als u met uw klachten terecht kunt bij de podotherapeut wordt er een afspraak voor een consult gemaakt. Tijdens dit consult worden uw klachten besproken en worden uw voeten onderzocht. Afhankelijk van uw klachten zijn er diverse onderzoeksmogelijkheden en inspecties mogelijk. Wij raden u aan om altijd een paar schoenen mee te nemen die u vaak draagt. Wanneer u met sportblessures naar de podotherapeut gaat verzoeken wij u om uw sportschoenen mee te nemen. Aan de hand van slijtage aan uw (sport)schoenen kan de podotherapeut bijvoorbeeld uw looppatroon bekijken maar ze kan ook kijken of de schoenen goed bij uw voet passen.

Tijdens het consult kan de podotherapeut onderstaande onderzoeken en inspecties uitvoeren:

 • Inspectie: de anatomische (stands)afwijkingen, verkleuringen of andere bijzonderheden worden gemeten
 • Palpatie: hierbij worden pijnklachten uitgelokt en er wordt gekeken naar mogelijke (stands)afwijkingen in de botstructuur.
 • Functieonderzoek: de bewegingsmogelijkheden en gewrichtsstabiliteit van de voeten en enkel wordt getest. Indien er klachten aan knieën, heupen en rug voorkomen wordt het functie onderzoek gedeelte uitgebreid.
 • Ganganalyse: het looppatroon wordt bekeken om afwijkingen en andere bijzonderheden te meten aan de voeten, enkels, knieën, heupen, rug en armen.
 • Voetdrukmeting: de onderkant van de wordt voeten bekeken om de drukverdeling te meten. Dit gebeurt door middel van een computergestuurde drukmeetplaat.
 • Podoscopie: de onderkant van de voeten wordt bekeken in combinatie met de lichaamshouding.
 • Inspectie van de dagelijks gedragen schoenen. Uw schoenen en slijtage aan de schoenen geven veel informatie over uw looppatroon en klacht(en).
 • 3D scan van de voeten: hieruit worden meerdere metingen gehaald zoals voetlengte, -breedte, balwijdte en wreefhoogte.

Behandelmogelijkheden

Aan de hand van de resultaten van de diverse onderzoeken die tijdens het consult uitgevoerd worden kan de podotherapeut tot een juiste diagnosestelling komen. De podotherapeut bespreekt deze bevindingen met u. Vervolgens wordt er een behandelplan opgesteld. Dit behandelplan kan bestaan uit één of meerdere van de onderstaande behandelmethoden:

 • Podotherapeutische zolen om de stand van uw voeten te verbeteren en druk onder de voeten beter te verdelen en/of pijnlijke plekken te ontlasten
 • (Teen)ortheses om de stand van de tenen te corrigeren, drukplekken op en tussen de tenen te verminderen of wrijving tussen de tenen te verminderen.
 • Schoenmodificaties om uw gedragen confectieschoeisel beter passend te maken
 • Schoenadvies met betrekking tot geschikt en goed passend schoeisel. De schoen moet functioneel zijn voor uw voeten en de juiste pasvorm hebben. Hierin wordt intensief samengewerkt met Elferink Schoenen
 • Diabetes screening om een risico analyse te maken ter voorkoming van wondjes en ulcera aan de voeten van diabetes (DM type 1 en 2) patiënten. Voetencentrum Elferink is nog niet opgenomen in de keten. Hierdoor wordt podotherapie voor diabetes patiënten vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Vraag bij onduidelijkheden de podotherapeut om advies
 • Reumatische screening om een risico analyse te maken ter voorkoming van wondjes op de voeten.
 • Viltherapie voor tijdelijke drukontlasting en/of ter ondersteuning van andere therapieën
 • Taping voor het immobiliseren en/of ondersteunen van bepaalde structuren en/of ter ondersteuning van andere therapieën
 • Wondbehandelingen bij patiënten met een systeemaandoening zoals diabetes of reuma. Bij een ingegroeide teennagel (unguis incarnatus) zal eerst de pijnlijke nagel een stukje verwijderd worden voordat de wond kan genezen
 • Nagelbeugel en nagelprothese bij een ingegroeide of kromme (hyperconvexe) teennagel en ter voorkoming dat de nagel opnieuw kan ingroeien
 • Instrumentele behandeling wanneer uw (medisch) pedicure uw nagels, eelt en/of likdoorns niet meer kan behandelen
 • Advies en voorlichting zodat u in de toekomst betere preventieve maatregelen kunt treffen om voetklachten te voorkomen.

Reumatische voetklachten

Onze podotherapeut is specialist op het gebied van voetgezondheidszorg en kan ook voetklachten veroorzaakt door reuma behandelen. Reuma kan leiden tot diverse klachten in en aan de voeten zoals vervormingen, drukpunten en wondjes. Door op tijd naar een podotherapeut te gaan kan een verergering van de klachten voorkomen worden en pijn en irritaties verminderen. Voor meer informatie over reumatische voetklachten, de behandelmogelijkheden, vergoedingen en tips over voetverzorging klik hier.

Behandelingen voor sporters

Sporten is hartstikke leuk en gezond om te doen. In Nederland wordt er veel voetbal, tennis en volleybal gespeeld en wordt er veel hardgelopen. Maar wat nou als het niet meer gaat door pijn?

De podotherapeut bij voetencentrum Elferink behandelt sporters met voetklachten of klachten aan het houdings- en bewegingssysteem, die voortvloeien uit een afwijkend functioneren en/of afwijkende stand van de voeten. Sporters met voetproblemen kunnen ook andere lichamelijke klachten of afwijkingen krijgen aan de enkels, knieën, heupen of rug. Hiernaast behandelt een podotherapeut huid- en nagelaandoeningen. Podotherapeuten zijn specialist op het gebied van de voetgezondheidszorg.

 

Wat behandelt een podotherapeut bij sporters?

 • Standsafwijkingen van de voeten bij sporters
 • Standsafwijkingen van de tenen of nagels
 • Voetklachten als gevolg van overbelasting en overdrukken
 • Knie-, heup-, rugklachten ten gevolge van een verkeerde voetenstand en/of looppatroon
 • Sportblessures
 • Ingegroeide teennagel(s)
 • Terugkerende likdoorns of overmatige eeltvorming
 • Specifieke stand- en houdingsklachten bij sporters
 • Specifieke voetproblemen bij sporters met diabetes (type 1 en 2) en reumatische aandoeningen

 

Hoe verloopt een consult?

 Als u bij Voetencentrum Elferink komt wordt er gestart met een onderzoek naar de oorzaak van uw klacht(en) tijdens of na het sporten. Uw klacht(en) worden besproken. Hierna volgt een gericht podotherapeutische onderzoek wat kan bestaan uit een:

 • Inspectie: De anatomische (stands)afwijkingen, verkleuringen of andere bijzonderheden worden gemeten
 • Palpatie: Pijnklachten worden uitgelokt en er wordt gekeken wordt naar mogelijke (stands)afwijkingen in botstructuren
 • Functieonderzoek: De bewegingsmogelijkheden en gewrichtsstabiliteit van de voeten en enkel wordt getest. Met klachten aan knieën, heupen en rug wordt het functie onderzoek gedeelte uitgebreid. Tevens kijkt de podotherapeut naar de bewegingen die u als sporter maakt.
 • Ganganalyse: Het looppatroon wordt bekeken om afwijkingen en andere bijzonderheden te meten aan de voeten, enkels, knieën, heupen, rug en armen.
 • Voetdrukmeting: De drukverdeling onder de voeten wordt gemeten.
 • Podoscopie: De onderkant van de voeten wordt bekeken in combinatie met de persoonlijke lichaamshouding.
 • Schoeninspectie: De sportschoenen worden geïnspecteerd. Uw schoenen en slijtage aan uw schoenen geven veel informatie
 • 3D afdrukken van de voeten: Er wordt een 3D scan van de voeten gemaakt. Hieruit worden meerdere metingen gehaald worden zoals voetlengte, -breedte, balwijdte en wreefhoogte

 

Waar kan een podotherapeutische behandeling bij sporters uit bestaan?

De klinische bevindingen geven de podotherapeut informatie over wat uw klacht(en) kan veroorzaken. Door dit met u te bespreken kan er een behandelplan op maat worden gemaakt. Een podotherapeutische behandeling kan bestaan uit:

 • Podotherapeutische (sport)zolen
 • (Teen)ortheses
 • Sportschoen modificaties
 • Sportschoen advies
 • Viltherapie
 • Taping
 • Ingegroeide teennagel (deels) verwijderen
 • Nagelbeugel en nagelprothese
 • Instrumentele behandeling van nagels, eelt en likdoorns
 • Advies en voorlichting

Pedicure

Naast podotherapie biedt Voetencentrum Elferink ook pedicure behandelingen aan. U kunt hiervoor terecht bij Ineke, onze vaste pedicure en inmiddels al meer dan twintig jaar werkzaam bij Elferink Schoenen. Twijfelt u of u met uw klachten bij de pedicure terecht kunt? Lees hieronder wat de pedicure voor u kan betekenen en welke behandelingen zij aanbiedt.

Over de pedicure

Ineke is een vast gezicht bij Elferink Schoenen in Raalte en is inmiddels al ruim twintig jaar werkzaam als pedicure. Hoewel ze al lang als pedicure werkt, is ze ooit begonnen als verkoopmedewerker. In 1992 is ze gebonnen in de winkel van Elferink Schoenen in Raalte en sinds 1996 is ze werkzaam als pedicure. U kunt bij haar terecht voor diverse voetklachten zoals eelt, likdoorns en kalknagels maar ook voor algemene voet-, huid- en nagelverzorging. Daarnaast adviseert de pedicure ook bij de juiste schoenen, voethygiëne en voetoefeningen. 

Door de samenwerking tussen de verkoopadviseurs bij Elferink Schoenen, de pedicure en de podotherapeut van Voetencentrum Elferink kunnen wij u op diverse vlakken adviseren en behandelen en zo kunnen wij een spoedige oplossing voor uw voetproblemen bieden. 

Waarom naar de pedicure

Worden uw voeten alleen gewassen tijdens de dagelijkse douchebeurt? De meeste mensen besteden niet zo veel aandacht aan hun voeten terwijl de gemiddelde mens er toch aardig wat uren op staat en loopt per dag. Daarnaast zitten de voeten vaak een groot deel van de dag afgesloten in schoenen. Het soort schoenen maakt hierin nog een groot verschil; draagt u schoenen van leer, met sokken van natuurlijk materiaal, of draag u synthetische sneakers met synthetische sokken? Het eerste is uiteraard veel beter voor uw voetgezondheid, maar uit onderzoek is gebleken dat veel mensen niet geschikt schoeisel voor hun voeten dragen. Dit kan zowel het materiaal zijn maar ook de pasvorm en de maat.

De pedicure is niet alleen voor vrouwen, zoals soms door mannen wordt gedacht, maar zij kan een ieder adviseren en behandelen bij diverse voetproblemen. De pedicure helpt u bij de voetverzorging en kan voetproblemen zoals eelt, likdoorns, (dikke) schimmelnagels, kromme- of ingegroeide nagels behandelen of verwijderen. Tevens kan zij u adviseren over de juiste schoenen.

De pedicure begint met een analyse van uw algehele gezondheid. Klachten of ziektes elders in het lichaam kunnen van invloed zijn op de voetgezondheid. Zo bespreekt zij met u mogelijke ziektebeelden, medicijngebruik, drukplekken en afwijkingen van de stand van de voeten of tenen. De pedicure werkt samen met de podotherapeut en indien nodig kunnen zij intern doorverwijzen naar elkaar of samenwerken aan een oplossing voor uw klachten. Daarnaast kunt u terecht bij de pedicure voor diverse producten om uw voeten te verzorgen zoals voetencrème, eeltcrème, voetdeodorant of antitranspiratie crème.

Voetverzorgingstips voor thuis

Voetverzorging behoort eigenlijk in uw dagelijkse verzorgingsritueel thuis. Door uw voeten goed te verzorgen kunt u diverse klachten voorkomen of verminderen. De onderstaande voetverzorgingstips kunt u eenvoudig thuis toepassen en helpen u hierbij:

 • Was uw voeten dagelijks maar gebruik hiervoor geen zeep of een speciale, milde zeep. Dit is met name ook van belang bij voetklachten die veroorzaakt worden door reuma of diabetes. Het is hierbij van belang dat wondjes niet geïrriteerd worden.
 • Droog uw voeten goed af met een zachte, droge handddoek. Ook goed tussen de tenen. Vocht wat tussen de tenen blijft kan wondjes veroorzaken en met name bij reumatische voeten of diabetes patiënten is het erg belangrijk dat de voeten en eventuele wondjes goed schoon en droog zijn.
 • Gebruik een voetencrème om uw voeten in goede conditie te houden. Let erop dat er niet teveel crème tussen de tenen blijft zitten, dit kan voor irritaties zorgen.
 • Knip uw teennagels recht af en niet te kort. Zo minimaliseert u de kans op ingegroeide teennagels. Indien u dit niet meer goed zelf kunt of als u het niet goed kunt zien kunt u hiervoor een afspraak maken bij de pedicure.
 • Zorg dat u in beweging blijft of doe specifieke voet- en enkeloefeningen om uw voeten en gewrichten soepel te houden. Deze oefeningen kunt u via uw fysiotherapeut, pedicure of podotherapeut krijgen. Indien u klachten met betrekking tot uw gewrichten hebt raden wij u aan eerst naar de huisarts te gaan.
 • Draag passende en goed ventilerende schoenen. Passend betekent zowel de juiste lengte- als breedtemaat. Daarnaast is de algehele vorm van de schoen van belang, een stevige hiel en zool en een goede wreefaansluiting. Laat u in de winkel adviseren en laat uw voeten deskundig opmeten. Zo weet u zeker dat u de juiste schoenen draagt. Ventilerende schoenen zijn schoenen die van natuurlijke materialen zijn gemaakt zoals nubuck, suède en leer. Het is van belang dat niet alleen de buitenkant van leer is maar juist ook het voetbed en de voering eventueel.
 • Draag zoveel mogelijk sokken of kousen van natuurlijke materialen zoals wol, katoen en zijde. Bij voorkeur sokken zonder naden zodat deze niet kunnen irriteren op drukplekken of over de tenen. Sokken mogen niet te strak zitten zodat ze de voet en enkel niet afknellen. Trek elke dag schone sokken aan en was ze hygiënisch schoon in de wasmachine.

Gratis voetencheck bij Elferink Schoenen

Twijfelt u of de pedicure of podotherapeut u kan helpen of wilt u niet direct een afspraak voor een consult maken? Loop gerust eens binnen bij Elferink Schoenen en laat u daar adviseren. Indien de pedicure en/of podotherapeut niet bezig is met een consult zijn zij in de winkel beschikbaar voor een gratis advies. Mocht blijken dat er een (specialistische) behandeling of uitgebreid onderzoek nodig is voor uw voetklachten dan kunt u direct een afspraak inplannen voor een consult. Dit wordt vaak vergoed door uw zorgverzekeraar.

Openingstijden

Pedicure Ineke is aanwezig op woensdag, van 09.00- tot 18.00 uur, en op donderdag, van 09.30 tot 18.00. U kunt telefonisch een afspraak maken maar u kunt ook in de winkel een afspraak maken via een medewerker van Elferink Schoenen.

Bij annulering van een afspraak kunt u ook telefonisch contact opnemen via onderstaand nummer. Wij verzoeken u uiterlijk 24 uur van te voren uw afspraak te annuleren of te verzetten. Indien u niet of korter voor de afspraak afzegt zijn wij genoodzaakt om de helft van de behandelkosten in rekening te brengen voor de gereserveerde tijd. 

Locatie & telefoonnummer

De pedicure is gevestigd in het pand van Elferink Schoenen in Raalte:

Grotestraat 26

8102 CP CE Raalte

Telefoonnummer: 0572-358975

U kunt gratis parkeren op de grote parkeerplaats aan de Domineeskamp, achter de Jumbo. Let er wel op dat u een parkeerschijf achter het raam legt. U kunt dan twee uur gratis parkeren. U loopt vervolgens vanaf de parkeerplaats het steegje rechts naast de Jumbo in. U loopt dan langs de zij-ingang van Elferink Schoenen, u kunt hier naar binnen gaan. Indien u een afspraak heeft kunt u zich melden bij één van de medewerksters van Elferink Schoenen.

Tarieven pedicure

Behandelingen

Prijs met korting

Normale prijs

Volledig *

€25,-

€32,-

Klein **

€19,50

€26,-

Mini ***

€10,-

€15,-

*           De pedicure knipt en freest uw nagels; reinigt de nagelsulci (nagelwal) en verwijderd het eelt op uw voeten.

**          De pedicure knipt en freest uw nagels; reinigt de nagelsulci (nagelwal) of verwijderd het eelt op uw voeten.

**          De pedicure behandelt één teen of één likdoorn.

Facturering

Facturering gebeurt rechtstreeks aan u, direct na de pedicure behandeling. U kunt de factuur contant afrekenen; per pin aan de kassa van Elferink Schoenen is ook mogelijk. Het is niet mogelijk om uw factuur per creditcard te betalen. 

Contact en praktijkgegevens

U kunt zelf eenvoudig online een afspraak inplannen voor een behandeling. Indien u liever telefonisch een afspraak maakt kunt u ons bereiken op 0572-745050. Indien u een afspraak wilt verzetten of annuleren kunt u ons ook bellen op dit nummer. Graag verzoeken wij u bij het annuleren of verplaatsen van een afspraak uiterlijk 24 uur voor de geplande afspraak te bellen. Indien u korter voor de afspraak afzegt of niet komt zijn wij genoodzaakt om kosten voor een verzuimde afspraak in rekening te brengen.

 

Online afspraak maken

U wordt doorgestuurd naar onze online agenda. Deze agenda opent in een nieuw venster. Om een afspraak te kunnen maken dient u zich de eerste keer te registreren voor een account. Met dit beveiligde account krijgt u toegang tot de agenda en kunt u zelf uw afspraken inplannen en beheren.

 

Online afspraak maken

 

Openingstijden

Locatie Raalte

Maandag  9.30 - 17.30 uur
Dinsdag 9.30 - 17.30 uur
Woensdag  9.30 - 17.30 uur
Donderdag  9.30 - 17.30 uur
Vrijdag  9.30 - 20.30 uur
Zaterdag 9.30 - 16.30 uur


Locatie Hattem

Dinsdag 9.30 - 17.30 uur
Woensdag  9.30 - 17.30 uur
Donderdag  9.30 - 17.30 uur

 

Locaties 

Voetencentrum Elferink

Grotestraat 26, 8102 CE Raalte

Kerkstraat 23, 8051 GJ Hattem

Tel: 0572-745050

E-mail: info@voetencentrumelferink.nl

 

Praktijkgegevens

AGB code Individuele zorgverlener: 26 000376

AGB code Voetencentrum Elferink: 26 050604.

NVvP- nummer: 10550

Tarieven

Hieronder ziet u een overzicht van de gehanteerde prijzen binnen Voetencentrum Elferink. Het onderzoek, de behandeling en de therapie wordt meestal vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Raadpleeg uw zorgverzekering voor welke vergoeding u in aanmerking komt of kijk op de website van de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten (NVvP) bij het menu “vergoedingen”.

De podotherapeut bij Voetencentrum Elferink is geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP) en aangesloten bij de NVvP zodat aan alle eisen voldaan is die de zorgverzekeraars stellen om over te gaan tot vergoeding. U kunt rechtstreeks, zonder verwijzing van uw huisarts of medisch specialist, een afspraak maken bij Voetencentrum Elferink.

Tarieven Voetencentrum Elferink (podotherapie)

Nieuwe patiënt

 

Eerste onderzoek met zolen incl. nacontrole

 € 199,95

Eerste onderzoek met zolen incl. nacontrole t/m 16 jaar

 € 189,95

Eerste onderzoek incl. vervaardigen nagelbeugel (v.a.*)

 € 90,00

Eerste onderzoek incl. vervaardigen orthese incl. nacontrole (v.a.*)

 € 101,00

Podotherapeutisch onderzoek inclusief voorlopige therapie (v.a.*)

 € 94,00

Onderzoek groot

 € 84,00

 

 

Bestaande patiënt**

                       

Consult incl. nieuwe zolen

 € 178,95

Consult incl. nieuwe zolen t/m 16 jaar

 € 168,95

Consult incl. vervaardigen orthese (v.a.* )

 € 59,00

Consult incl. nieuwe afdek / onderhoud zolen (v.a.* )

 € 58,00

Instrumentele- of wond behandeling (v.a.*)

 € 27,50

Instrumentele behandeling met herplaatsen van één nagelbeugel (v.a.*)

 € 35,00

Instrumentele behandeling met vervaardigen van een nieuwe nagelbeugel (v.a.*)

 € 54,50

Consult (v.a.*)

 € 28,00

Jaarlijkse controle (v.a.*)

 € 42,00

Screening (v.a*)

 € 28,00

 

 

Overige losse verrichtingen

 

Huisbezoek in Raalte (v.a.***)

 € 27,50

Nieuwe afdeklaag podotherapeutische zolen

 € 16,00

Losse hakverhoging voor in de schoen (p/s)

 € 13,50

Aanpassen van zolen of schoenen (v.a*)

 € 23,00

Extra paar zolen

 € 99,95

Extra paar zolen t/m 16 jaar

 € 89,95

Los stuk klittenband, per 10 cm en per halve zijde

 € 2,50

Verzuimde afspraak

 € 28,00


* Bij de tarieven voor consulten dient u rekening te houden met 'vanaf' kosten.
Deze zijn afhankelijk van de ingeplande tijd. De behandelaar bepaalt wat er wordt gedeclareerd.

** Patiënten die langer dan vijf jaar niet in één van onze praktijken zijn geweest, worden als nieuwe patiënt gezien.

*** Deze toeslag voor een huisbezoek geldt voor de postcodes 8050 t/m 8052 en 8101 t/m 8103. Voor huisbezoeken met een andere postcode neemt u contact op met de praktijk op telefoonnummer 0572 745050. Hierbij worden andere tarieven gehanteerd.

Facturering

Facturering gebeurt rechtstreeks aan u, direct na de behandeling of bij het ophalen van uw therapeutische hulpmiddel(en). U kunt de factuur per pin in onze praktijk voldoen. In uitzonderlijke gevallen kan de factuur contant afgerekend worden. Indien nodig kan de factuur worden overgemaakt op het bankrekeningnummer wat vermeld staat op de factuur. Wanneer de rekening wordt overgemaakt door u als patiënt wordt het factuurbedrag met € 6,95 administratiekosten verhoogd. Het betalingstermijn van de factuur is uiterlijk 30 dagen na de dag van ontvangst van de factuur. Het is niet mogelijk om uw factuur per creditcard te betalen. In de situatie waarin de mogelijkheid bestaat om rechtstreeks aan een zorgverzekeraar of zorggroep /-instelling te declareren, is bovenstaande niet van toepassing en zal rechtstreekse declaratie plaatsvinden. De gemaakte kosten van behandeling van een patiënt jonger dan 16 jaar zijn verschuldigd door de wettelijk vertegenwoordiger. Een patiënt van 16 of 17 jaar is zelf de gemaakte kosten van behandeling verschuldigd, tenzij een wettelijke vertegenwoordiger schriftelijk bevestigd de kosten te zullen voldoen.

Contactgegevens debiteuren

Telefoonnummer: 0572-745050

Code/Omschrijving op uw nota

Vanuit Zorgverzekeraars Nederland zijn wij verplicht om op uw nota gebruik te maken van de volgende codes: 9100 (onderzoek/consult/therapie podotherapeut), 9101 (podotherapeutische zolen), 9102 (orthesen podotherapeut), 9103 (reparatie/correctie podotherapeut) en 9104 (instrumentele (wond) behandeling). De verrichtingen bij Voetencentrum Elferink zijn om deze reden allemaal gekoppeld aan een van bovengenoemde codes met prijzen zoals vermeld in de bovenstaande prijslijst.

Algemene voorwaarden tarieven

De getoonde voorwaarden bovenaan deze website met betrekking tot de levertijd, achteraf betalen en gratis retourneren zijn niet van toepassing voor Voetencentrum Elferink. Deze voorwaarden zijn alleen geldig voor de webshop van Elferink Schoenen. Alle voorwaarden met betrekking tot het Voetencentrum vindt u hier in het menu onder Algemene voorwaarden genoemd.

Wat is een podotherapeut?

Een podotherapeut behandelt personen met voetklachten of klachten aan het houdings- en bewegingssysteem, die voortvloeien uit een afwijkend functioneren en/of afwijkende stand van de voeten. Patiënten met voetproblemen kunnen ook andere lichamelijke klachten of afwijkingen krijgen aan de enkels, knieën, heupen of rug. Podotherapeuten zijn specialist op het gebied van de voet.

De titel podotherapeut is voorbehouden aan paramedici die de 4-jarige HBO- opleiding voor podotherapeuten hebben afgerond, zoals geregeld in art. 34 van de wet op de Beroepen in de Individuele  Gezondheidszorg (BIG). In dit artikel is ook de titel van podotherapeut vastgelegd als bij de wet beschermde titel. Alle podotherapeuten staan geregistreerd in het Algemeen Gegevens Beheer Zorgverleners (AGB). De AGB-code van een podotherapeut begint altijd met de cijfers 26. Hiermee onderscheidt een podotherapeut zich van een podoloog.

De podotherapeut bij Voetencentrum Elferink is kwaliteit geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP) en aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten (NVvP). Dit houdt in dat de podotherapeut zich periodiek herregistreerd in het KP, bij- en nascholing volgt welke De Stichting Accreditatie Deskundigheidsbevorderende Activiteiten Paramedici (ADAP) heeft vastgesteld, één keer per vijf jaar succesvol gevisiteerd wordt door de NVvP en dat de podotherapeut werkt volgens de vastgestelde richtlijnen en protocollen van de beroepsvereniging. Deze activiteiten zorgen ervoor dat de podotherapeut voldoende up-to-date kennis heeft en werkt aan kwaliteitszorg en patiëntveiligheid.

Over ons

Voetencentrum Elferink behandelt patiënten met diverse voetklachten of klachten aan het houdings- en bewegingssysteem, die voortvloeien uit een afwijkend functioneren en/of afwijkende stand van de voeten. Service, kwaliteit en de patiënt centraal stellen vindt Voetencentrum Elferink erg belangrijk. Wij zijn geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici en zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten.

 

Lieke van Buuren - Podotherapeut

Nadat ik mijn opleiding tot podotherapeut met goed gevolg heb afgerond ben ik jarenlang werkzaam geweest als zelfstandig podotherapeut. Sinds het voorjaar van 2017 ben ik werkzaam als podotherapeut bij Voetencentrum Elferink. De passie voor beweging zat er al van jongs af aan in. Mijn beide ouders zijn fysiotherapeut en van kleins af aan ben ik al graag buiten te vinden, onder andere om te sporten. Tegenwoordig ben ik nog steeds graag buiten te vinden en doe ik onder andere aan hardlopen, tennissen, skiën en mountainbiken. Mijn voorliefde voor sport en doordat ik continue bezig ben met de vraag hoe het net wat beter kan zorgen ervoor dat ik mijn vak elke dag met veel plezier uitoefen.

Na de middelbare school heb ik de opleiding tot podotherapeut gedaan en daarna heb ik veel ervaring opgedaan als zelfstandig podotherapeut. In het verleden heb ik diverse werkzaamheden verricht op de podotherapie opleiding. Na een aantal jaar te hebben gewerkt had ik behoefte aan een verdieping en verbreding van het vak podotherapie en daarom heb een master gezondheidswetenschappen gevolgd. Deze master heb ik met succes afgerond en ik heb me hierbij gespecialiseerd in gebruikersonderzoeken van informatiesystemen. Ik ben nog steeds graag actief in de podotherapeutische branche. Wat mij erg aanspreekt is de dynamiek binnen de beroepsgroep. Van patiënten helpen en tevreden klanten krijg ik energie. Mijn doel is om iedereen te kunnen helpen met podotherapeutische klachten en om te zorgen dat de dagelijkse bezigheden of het sporten weer pijnvrij of met minder klachten uitgevoerd kunnen worden.

U kunt mij altijd benaderen bij vragen, onduidelijkheden en opmerkingen. Ik ben te bereiken via l.vanbuuren@voetencentrumelferink.nl of op 0572-745050

 

Nadia Winkeler - Podotherapeut

Sinds december 2017 ben ik werkzaam bij Voetencentrum Elferink in Hattem en Raalte. Mijn passie voor podotherapie is ontstaan vanuit het feit dat ik graag mensen wil helpen. En in mijn werk kan ik ze ondersteunen bij het belangrijkste wat een persoon bezit, de mogelijkheid om te lopen en te bewegen. De mogelijkheden hiervoor lopen uit een van therapieën en adviezen tot concrete hulpmiddelen.

U kunt mij bereiken via n.winkeler@voetencentrumelferink.nl of op 0572-745050

Service

De podotherapeutische bevindingen geven de podotherapeut informatie wat uw klacht(en) kan veroorzaken. De resultaten en bevindingen van de diverse onderzoeken worden gebruikt voor de diagnosestelling. Door dit met u te bespreken kan er een behandelplan op maat worden gemaakt. Wanneer ondanks de behandeling met zolen of een orthese het verwachtte resultaat uitblijft (wat met u is afgesproken) dan is het mogelijk deze podotherapeutische producten terug te brengen en in te leveren. U krijgt dan uw geld terug van de zolen of de orthese. Het onderzoek of consult moet wel altijd betaald worden. 

Bent u niet tevreden over uw behandeling of bejegening door de podotherapeut of heeft u een advies over hoe wij onze kwaliteit kunnen verbeteren, dan kunt u contact opnemen met ons.

Email: info@voetencentrumelferink.nl

Telefoonnummer: 0572-745050

 

Kwaliteit

Kwaliteitszorg, patiëntveiligheid en de patiënt centraal vindt Voetencentrum Elferink erg belangrijk. Voetencentrum Elferink is geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici en is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten. Dit houdt in dat Voetencentrum Elferink voldoet aan de kwaliteitseisen en dat de podotherapeut zich periodiek herregistreerd in het KP, bij- en nascholing volgt welke De Stichting Accreditatie Deskundigheidsbevorderende Activiteiten Paramedici (ADAP) heeft vastgesteld, één keer per vijf jaar succesvol gevisiteerd wordt door de NVvP en dat de podotherapeut werkt volgens de vastgestelde richtlijnen en protocollen van de beroepsvereniging. Deze activiteiten zorgen ervoor dat de podotherapeut voldoende up-to-date kennis heeft en werkt aan kwaliteitszorg en patiëntveiligheid.

De titel podotherapeut is voorbehouden aan paramedici die de 4-jarige HBO- opleiding voor podotherapeuten hebben afgerond, zoals geregeld in art. 34 van de wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (BIG). In dit artikel is ook de titel van podotherapeut vastgelegd als bij de wet beschermde titel. Alle podotherapeuten staan geregistreerd in het Algemeen Gegevens Beheer Zorgverleners (AGB). De AGB-code van een podotherapeut begint altijd met de cijfers 26. Hiermee onderscheidt een podotherapeut zich van een podoloog.

AGB code Individuele zorverlener: 26 000376 

AGB code Voetencentrum Elferink: 26 050604

NVvP- nummer: 10550

Logo kwaliteitsregister paramedici

Vacatures

Voetencentrum Elferink is een klantgerichte, flexibele en jonge onderneming en een zusterbedrijf van Elferink Schoenen. We hebben praktijkruimtes is Hattem en Raalte  We willen uitbreiden met locaties in Dronten, Emmeloord en Kampen.

We zijn per direct op zoek aan een podotherapeut en (medisch) pedicure. Deze functies zijn, afhankelijk van jouw wensen en privésituatie, zowel fulltime als parttime in te vullen. Neem voor meer informatie contact op met Lieke van Buuren via l.vanbuuren@voetencentrumelferink.nl

 

Podotherapeut
Locatie
Allen
Uren
16-40 uur

Voetencentrum Elferink is een relatief nieuw Voetencentrum en een zusterbedrijf van Elferink Schoenen. In april 2017 zijn we gestart en begin 2018 hebben we een tweede locatie in Hattem geopend. Op termijn willen we verder uitbreiden in Dronten, Emmeloord en Kampen. Om aan de vraag van onze klanten te voldoen zijn we per direct op zoek naar een podotherapeut. Deze functie is, afhankelijk van jouw wensen en privésituatie, zowel fulltime als parttime in te vullen.

PODOTHERAPEUT (16 – 40 uur p/w)

Elferink Schoenen biedt een uitgebreid assortiment van schoenen aan en is gespecialiseerd in comfortschoenen. Het doel is om voor iedereen een goed passende schoen te vinden. Hierdoor trekt Elferink Schoenen veel klanten met voet gerelateerde problemen aan. Om in dat kader nog betere service en dienstverlening te kunnen bieden wordt er per locatie een zelfstandig werkende podotherapeut gevraagd. Als podotherapeut word je enthousiast van de mogelijkheid om samen te werken met gecertificeerde schoenadviseurs en (medisch) pedicures als ook met externe zorgverleners zoals huisartsen, fysiotherapeuten en andere medisch specialisten. Je bent naast je behandelruimte ook regelmatig in de schoenenwinkel te vinden waar je collega’s en patiënten ondersteunt in het adviseren van de juiste (comfort)schoenen en vragen beantwoordt. Je schakelt hierin makkelijk tussen patiënten die je behandelt in de praktijk, het te woord staan van klanten in de winkel en het samenwerken met collega’s.

Wij vragen:

 • kennis en ervaring als podotherapeut in de praktijk
 • zelfstandigheid
 • een pro-actieve houding
 • service gerichtheid
 • “evidence based” behandelplannen kunnen opstellen waarin de patiënt centraal staat
 • een registratie in het kwaliteitsregister paramedici
 • goede communicatieve vaardigheden
 • goede computervaardigheden, onder andere t.b.v. het digitaal modelleren van zolen

Het Voetencentrum werkt met de nieuwste apparatuur. Intern beschikt het Voetencentrum over een complete productielijn voor de podotherapeutische zolen. Hierdoor garanderen wij een snelle levering van de podotherapeutische zolen die met als motto “lekker lopen”. Voor jezelf zijn er mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling binnen de podotherapie. De werktijden zijn, in overleg, binnen de openingstijden van de schoenenwinkel. Onder nader af te spreken voorwaarden bieden wij een structureel hoger salaris dan gebruikelijk in de podotherapeutische branche. Voetencentrum Elferink biedt goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals bijvoorbeeld een pensioenregeling. Ben je nieuwsgierig geworden naar deze vacature? Pas je in het bovenstaande profiel en wil je werkzaam zijn in een gezellig team? Mail je motivatiebrief samen met je CV naar Lieke van Buuren, l.vanbuuren@voetencentrumelferink.nl. Voor meer inhoudelijke informatie over deze vacature kun je uiteraard ook mailen of bellen op 0572-745050.

 

 

 

Voetencentrum Elferink is een relatief nieuw Voetencentrum en een zusterbedrijf van Elferink Schoenen. Elferink Schoenen biedt een uitgebreid assortiment van schoenen aan en is gespecialiseerd in comfortschoenen. Het doel is om voor iedereen een goed passende schoen te vinden. Hierdoor trekt Elferink Schoenen veel klanten met voetproblemen aan. Om in dat kader nog betere service en dienstverlening te kunnen bieden, zoeken we voor onze locaties in Raalte en Hattem een zelfstandig werkende pedicure.

 

(MEDISCH) PEDICURE (16 – 40 uur p/w)

 

Wat houdt het werk in?
Je komt als pedicure zelfstandig te werken in de behandelkamer in de winkels van Elferink Schoenen. Je werkt nauw samen met de gecertificeerde schoenadviseurs van Elferink Schoenen en met de podotherapeuten van Elferink Voetencentrum. Samen lossen we niet alleen de voetproblemen van de klant op, maar helpen we de klant ook in de zoektocht naar een passende schoen.

Wie zoeken we?
Je bent een gediplomeerde pedicure en je vindt het vak leuk om uit te oefenen. Je woont in de regio van Zwolle en je bent in het bezit van een rijbewijs. Verder vinden we het belangrijk dat je:

 • Een specialisatie medisch pedicure hebt of bereid bent om deze specialisatie op korte termijn te behalen
 • Een registratie hebt in het KRP van ProCert
 • Goed bent in communicatie met de verschillende stakeholders waar je als pedicure mee in aanraking komt (gecertificeerde schoenverkopers, podotherapeuten, huisartsen/specialisten, patiëntengroepen ect.)
 • Enthousiast wordt van samenwerken

Contact
Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op door een korte motivatie met CV te sturen naar Lieke van Buuren, l.vanbuuren@voetencentrumelferink.nl. Voor meer inhoudelijke informatie over deze vacature kun je uiteraard ook mailen of bellen op 0572-745050. Meer informatie over het voetencentrum is te vinden op www.voetencentrumelferink.nl.

 

Stagiair
Locatie
Raalte
Uren
In overleg

 

Voetencentrum Elferink biedt diverse mogelijkheden voor stagiaires. Wij staan open voor podotherapiestudenten van het eerste tot en met het laatste jaar. Pedicures of andere voet gerelateerde beroepen kunnen ook een dag meelopen bij de podotherapie om nieuwe ervaringen en kennis op te doen. Wil je graag stage lopen? Mail een motivatiebrief samen met je curriculum vitae naar l.vanbuuren@voetencentrumelferink.nl.

 

Open sollicitatie
Locatie
Raalte
Uren
In overleg

 

Ben je op zoek naar een (parttime) baan als podotherapeut of een andere functie die past binnen ons Voetencentrum? Je mag ons altijd een open sollicitatie sturen.

Informatie voor (para)medici

Kwaliteitszorg, patiëntveiligheid en de patiënt centraal vindt Voetencentrum Elferink erg belangrijk. Hiervoor is een goede samenwerking met andere disciplines nodig. U kunt foldermateriaal, verwijsblokken of andere informatie aanvragen via onderstaand e-mailadres.

Wanneer u als (para)medici of andere zorgprofessional een vakinhoudelijk overleg of een presentatie wenst, dan kunt u contact opnemen met Lieke van Buuren.

Email: info@voetencentrumelferink.nl

Telefoonnummer: 0572-745050

Algemene voorwaarden

Algemene levering- en betalingsvoorwaarden Elferink Voetencentrum B.V.

 1. Wanneer u zich laat behandelen door een medewerker van Voetencentrum Elferink ontstaat er een natuurlijke behandelovereenkomst met uw behandelaar. Dit houdt in dat u de verplichting heeft uw behandelaar te vergoeden voor de geleverde diensten. Dit is onvoorwaardelijk van toepassing op alle behandelovereenkomsten tussen u en uw behandelaar, tenzij dit schriftelijk anders is overeengekomen tussen u en de behandelaar.
 2. Voetencentrum Elferink verwerkt persoonsgegevens volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Wanneer u zich aanmeldt of laat behandelen bij Voetencentrum Elferink is, als gevolg van de AVG, de privacyverklaring zoals weergegeven op de website van Voetencentrum Elferink van toepassing (www.voetencentrumelferink.nl). Tenzij dit schriftelijk anders is overeen gekomen tussen u en de behandelaar.
 3. Facturering gebeurt rechtstreeks aan u, direct na de behandeling of bij het ophalen van uw therapeutische hulpmiddel(en). U kunt de factuur per pin in onze praktijk voldoen. In uitzonderlijke gevallen kan de factuur contant afgerekend worden. Indien nodig kan de factuur worden overgemaakt op het bankrekeningnummer wat vermeld staat op de factuur. Wanneer de rekening wordt overgemaakt door u als patiënt wordt het factuurbedrag met € 6,95 administratiekosten verhoogd. Het betalingstermijn van de factuur is uiterlijk 30 dagen na de dag van ontvangst van de factuur. Het is niet mogelijk om uw factuur per creditcard te betalen. In de situatie waarin de mogelijkheid bestaat om rechtstreeks aan een zorgverzekeraar of zorggroep of -instelling te declareren, is bovenstaande niet van toepassing en zal rechtstreekse declaratie plaatsvinden.
 4. De gemaakte kosten van behandeling van een patiënt jonger dan 16 jaar zijn verschuldigd door de wettelijk vertegenwoordiger. Een patiënt van 16 of 17 jaar is zelf de gemaakte kosten van behandeling verschuldigd, tenzij een wettelijke vertegenwoordiger schriftelijk bevestigd de kosten te zullen voldoen.
 5. U dient zelf zorg te dragen voor declaratie van de factuur bij uw eigen zorgverzekering. Podotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Voor patiënten met diabetes mellitus kunnen andere voorwaarden gelden. Voetencentrum Elferink adviseert u de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering te raadplegen.
 6. Indien u de openstaande factuur niet binnen het gestelde termijn van 30 dagen voldaan heeft, bent u zonder nadere ingebrekestelling in verzuim. Voetencentrum Elferink behoudt het recht om zonder nadere aankondiging incassomaatregelen te treffen wanneer u in gebreke bent met betaling. Voetencentrum Elferink schakelt hiervoor een incassobureau en/of deurwaarderskantoor in. De gemaakte kosten hiervan zijn voor rekening van de patiënt.
 7. Mondeling of telefonisch gemaakte (behandel)afspraken kunnen tot 24 uur van te voren geannuleerd of verplaatst worden. Voetencentrum Elferink behoudt het recht voor afspraken die zonder afmelding verzuimd worden of binnen 24 uur voor de afspraak geannuleerd worden in rekening te brengen.
 8. Mondelinge toestemming waarbij u akkoord gaat met het vervaardigen van podotherapeutische zolen, ortheses of nagelbeugels is geldend. Na het onderzoek wordt direct gestart met de vervaardiging van deze therapeutische hulpmiddelen. Bij annulering zullen alle door ons gemaakte kosten bij u in rekening worden gebracht, vermeerderd met € 6,95 administratiekosten.
 9. Als u te laat komt bij uw afspraak betekent dit: een nieuwe afspraak maken. Als het niet te druk is en het werkschema van Voetencentrum Elferink laat het toe dan proberen wij u alsnog te helpen.
 10. Voetencentrum Elferink verplicht zich tot het handelen naar zijn of haar beste kunnen. Om de kwaliteit en de service te waarborgen zijn al onze podotherapeuten lid van de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten (NVvP) en ingeschreven bij het Kwaliteitsregister Paramedici (KP). Zolen, orthese(s) en nagelbeugels zijn therapeutische hulpmiddelen, er kan daarom nooit garantie op het effect van deze hulpmiddelen worden gegeven. Kosten van aanpassingen aan nieuwe zolen/orthese(s)/nagelbeugel(s) binnen twee maanden na aflevering (of tot en met de eerste controle afspraak) vallen binnen de service van Voetencentrum Elferink en worden niet in rekening gebracht. Onvoldoende resultaat van de behandeling geeft in geen enkel geval recht op restitutie of vrijstelling van betaling.
 11. Mochten er klachten zijn dan dient u deze allereerst met de behandelende podotherapeut te bespreken en zal er naar een oplossing worden gezocht. Indien de voorgestelde alternatieven uw klacht niet oplossen kunt u uw klacht schriftelijk indienen bij: Elferink Voetencentrum B.V., t.a.v. klachtenafdeling, Grotestraat 26, 8102 CE Raalte of email naar info@voetencentrumelferink.nl. Ook u kunt Voetencentrum Elferink helpen de kwaliteit te blijven verbeteren door kenbaar te maken waarover u wel of niet tevreden bent en verbeterpunten aan te geven als u ze ziet. U kunt het bovenstaande emailadres gebruiken.
 12. Wij zijn niet aansprakelijk voor vermissing, verlies of beschadiging van uw bezittingen of voor enige andere door u geleden schade.
 13. De algemene voorwaarden die genoemd worden op de website van Elferink Schoenen, betreffende de voorwaarden; 1-2 dagen levertijd, gratis retourneren en betaling met Afterpay zijn niet geldend voor Voetencentrum Elferink. Voetencentrum Elferink hanteert eigen algemene voorwaarden, levertijden en kosten welke allen terug te vinden zijn in deze algemene voorwaarden of via de opties in het linkermenu.  
 14. Op alle (behandel)overeenkomsten is het Nederlandse recht van toepassing.

Met deze privacyverklaring willen wij u als patiënt informeren over de wijze waarop wij als zorgverlener omgaan met uw persoonlijke en medische gegevens. Het waarom van de vastlegging, verwerking en uitwisseling van uw gegevens met andere partijen (zorgverleners en uw zorgverzekeraar) wordt hieronder nader toegelicht. Voorts informeren wij u over uw overige wettelijke privacyrechten.

Welke gegevens verwerken wij?

In het kader van onze dienstverlening verwerken wij van u de volgende persoonlijke gegevens:

 • Naam, adres, woonplaats, burgerservicenummer (BSN), telefoonnummer en als u daarover beschikt uw mailadres.
 • De gegevens omtrent uw gezondheid en de door ons uitgevoerde verrichtingen/levering van podotherapeutische interventie(s). Deze gegevens leggen wij vast in een medisch dossier. We nemen andere medische informatie (bijvoorbeeld informatie van uw huisarts), daarin op voor zover dit voor een goede hulpverlening aan u noodzakelijk is.
 •  Bij het inschakelen van andere verwerkers (bijvoorbeeld voor het berichtenverkeer voor zorgverleners) zorgen wij ervoor dat in een verwerkersovereenkomsten uw privacy-rechten worden gewaarborgd.

 

Waarvoor gebruiken wij u gegevens?

 • Als zorgaanbieders zijn we verplicht het BSN te registreren. Ook moeten we dat nummer gebruiken als we gegevens over een patiënt uitwisselen. Dit staat in de Wet gebruik burgerservicenummer in de zorg.
 • Uitwisseling van uw gegevens met andere zorgverleners (zoals bijvoorbeeld met uw huisarts) vindt, nadat u hiervoor toestemming heeft gegeven, plaats via een beveiligde verbinding.
 • In geanonimiseerde vorm gebruiken wij uw gegevens voor ondersteuning van wetenschappelijk onderzoek, onderwijs en voorlichting.
 • In verband met de betaling van uw nota door de zorgverzekeraar verstrekken wij, nadat u hiervoor toestemming heeft verleend, uw gegevens van de verrichte behandeling of levering van podotherapeutische interventie(s) via een beveiligde verbinding aan uw zorgverzekeraar.
 • Voor een adequate zorgverlening is vereist dat we over uw medische gegevens beschikken. In verband met de behandelovereenkomst (Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst) die wij met u aangaan, noteren wij de gegevens omtrent uw gezondheid en de door ons uitgevoerde zorgverlening/levering van podotherapeutische interventie(s).
 • Voor een audit. Eens in de vijf jaar wordt er in onze podotherapiepraktijk een externe kwaliteitscontrole uitgevoerd door externe onafhankelijke auditeurs. De auditeurs hebben een geheimhoudingsverklaring getekend. De auditeurs krijgen alleen inzage in uw dossier als u daar toestemming voor heeft verleend. Zonder deze toestemming mogen de auditeurs alleen een geanonimiseerd dossier inzien. Dat is een dossier waaruit al uw gegevens m.b.t. uw identiteit zijn verwijderd.
 • Intervisie, supervisie of consultatie. In het kader van intervisie, supervisie of consultatie maakt onze podotherapiepraktijk enkel gebruik van gegevens waaruit uw identiteit niet is af te leiden.

Wat is de bewaartermijn van uw medische gegevens?

Wij zijn wettelijk verplicht uw medische gegevens 15 jaar te bewaren.

 

Overige Privacyrechten

 • U heeft recht op inzage, het aanpassen van gegevens en het verwijderen van gegevens
  uit uw (patiënten)dossier.
 • U heeft het recht om een aan ons gegeven toestemming te kunnen beperken én weer te kunnen intrekken.
 • Het recht op dataportabiliteit: u heeft het recht om gegevens makkelijk te kunnen meenemen en doorgeven aan een andere organisatie.
 • Het recht op het indienen van klachten bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

 

Op welke wijze beveiligen wij uw persoonsgegevens?

 • Elferink Voetencentrum B.V.  neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er zijn aanwijzingen van misbruik, neem dan contact op met telefoonnummer 0572 745050 of via ons mailadres info@voetencentrumelferink.nl.
 • Wij hebben de volgende maatregelen genomen om uw persoonsgegevens te beveiligen:
  - Beveiligingssoftware, zoals een virusscanner en firewall.
  - TLS (voorheen SSL) Wij versturen uw gegevens via een beveiligde internetverbinding.
    Dit kunt u zien aan zien aan de adresbalk 'https' en het hangslotje in de adresbalk.

 

Terug naar boven