Medisch Pedicure

Wat is een Medisch Pedicure?

Een medische pedicure behandelt net als een pedicure algemene voet, huid en nagelverzorging en diverse voetklachten zoals eelt, likdoorns en kalknagels. Daarnaast is ze bevoegd om specialistische handelingen uit te voeren. Ze behandelt onder andere risicovoeten waarbij ten gevolge van een ziekte (zoals reuma, diabetes, hart- en vaatziekten en spasticiteit) of andere oorzaken (o.a. ouderdom of verwaarlozing) een verhoogd risico op complicaties aanwezig is.

Daarnaast kan ze therapieën toepassen om klachten aan uw voeten te verhelpen, verminderen of te voorkomen. Hiervoor beschikt ze over speciale technieken zoals nagelreparaties, nagelbeugels, antidruk technieken zoals vilt en silicone-orthesen.

 

Online afspraak maken

 

Met welke klachten naar de medisch pedicure?

De pedicure begint met een analyse van uw algehele gezondheid. Klachten of ziektes elders in het lichaam kunnen van invloed zijn op uw voetgezondheid. We bespreken mogelijke ziektebeelden, medicijngebruik, drukplekken en (stand)afwijkingen van de stand van uw voeten of tenen.

Onderstaand een overzicht van de problemen en klachten waarmee u bij ons terecht kunt. Staat uw klacht er niet tussen? Neem dan contact met ons op, we bespreken graag wat we voor u kunnen betekenen. 

  • Klachten die ontstaan zijn door onder andere reuma, diabetes, hart- en vaatziektes, ouderdom, spasticiteit of verwaarlozing. U heeft dan een zogenaamde ‘risicovoet’ en onze medisch pedicure is speciaal opgeleid voor de behandeling van deze doelgroepen.
  • Nagelproblemen zoals een ingegroeide teennagel, kalknagels of schimmelnagels. Met behulp van verschillende technieken zoals een nagelbeugel of nagelreparatie bent u snel van uw teenklacht af.
  • Eelt of kloven in uw voeten kunnen vervelende (pijn)klachten veroorzaken en bovendien kunnen deze klachten leiden tot andere voetproblemen.Door regelmatig uw voeten te laten behandelen door de medisch pedicure is de kans op deze klachten minimaal.
  • Met likdoorns, hamertenen, klauwtenen, ruitertenen pijnlijke knobbels of ontstekingen kunt u ook bij ons terecht. Deze klachten kunnen we verminderen of verhelpen met diverse technieken zoals een orthese of een viltbehandeling. Dit kan een tijdelijke oplossing zijn en ingezet worden als voorbereiding op een orthese of als overbrugging naar een podotherapeutische steunzool.

Door de samenwerking tussen de verkoopadviseurs bij Elferink Schoenen, de medisch pedicure en de podotherapeuten van Voetencentrum Elferink kunnen wij u op diverse vlakken adviseren en behandelen en zo kunnen wij een spoedige oplossing voor uw voetproblemen bieden. 

Stempelkaart

Wilt u graag vaste klant worden? Onze Medisch Pedicure heeft een stempelkaart waarbij u nu €7,50 op iedere volledige behandeling bespaart. U betaald eenmalig €150,- en krijgt een stempelkaart voor 5 behandelingen. Bij iedere behandeling t.w.v. €37,50 ontvangt u één stempel. Met deze stempelkaart betaald u dus €30,- per behandeling. Is de stempelkaart vol? Dan ontvangt u ook nog eens 10% korting bij Elferink Schoenen. De stempelkaart is strikt persoonlijk en één jaar geldig. Voor meer informatie kunt u altijd terecht bij onze Medisch Pedicure. 

Afspraak plannen

Medisch Pedicure Marije Hof is aanwezig op woensdag (09.15 tot 17.30 uur) en op donderdag (09.45 tot 17.30 uur) bij Voetencentrum Elferink in Raalte. U vindt de praktijkruimte in de pand van Elferink Schoenen.

Plan uw afspraak via 0572 - 358 975, online of in de winkel via de verkoopadviseurs van Elferink Schoenen. Wij verzoeken u uiterlijk 24 uur van te voren uw afspraak te annuleren of te verzetten. Indien u niet of korter voor de afspraak afzegt zijn wij genoodzaakt om de helft van de behandelkosten in rekening te brengen voor de gereserveerde tijd. 

Contactgegevens

Onze medisch pedicure, Marije Hof, is gevestigd in het pand van Elferink Schoenen in Raalte. (1e etage, geen lift aanwezig)

Grotestraat 26
8102 CP CE Raalte
0572-358975
m.hof@voetencentrumelferink.nl

U kunt gratis parkeren op de grote parkeerplaats aan de Domineeskamp, achter de Jumbo. Let er wel op dat u een parkeerschijf achter het raam legt. U kunt dan twee uur gratis parkeren. U loopt vervolgens vanaf de parkeerplaats het steegje rechts naast de Jumbo in. U loopt dan langs de zij-ingang van Elferink Schoenen, u kunt hier naar binnen gaan. Indien u een afspraak heeft kunt u zich melden bij één van de medewerksters van Elferink Schoenen.


Tarieven Medisch Pedicure

 

Tarieven (per 1-6-2020)

Volledige behandeling 

€37,50

Kleine behandeling 

€30,00

Mini behandeling 

€17,50

Teenstuk klein

 €21,00

Teenstuk middel

 € 35,00

Teenstuk groot

 € 57,50

Nagelbeugel per stuk 

 € 31,50

Nabehandeling nagelbeugel  

 € 9,00

Klittenband 

 € 4,50

Verband klein

 € 9,00

Verband middel 

 € 11,50

verband groot 

 € 17,50

Huisbezoek in Raalte **

 € 33,00

Verzuimde afspraak 

 € 28,00


Volledige behandeling: de pedicure knipt en freest uw nagels; reinigt de nagelsulci (nagelwal) en verwijderd het eelt op uw voeten.

Kleine behandeling: de pedicure knipt en freest uw nagels; reinigt de nagelsulci (nagelwal) of verwijderd het eelt op uw voeten.

Mini behandeling: de pedicure behandelt één teen of één likdoorn.

* Indien u schoenen koopt bij Elferink Schoenen, ontvangt u een jaar lang korting op onze volledige, kleine en mini behandelingen. 

** Deze toeslag voor een huisbezoek geldt voor de postcodes 8050 t/m 8052 en 8101 t/m 8103. Voor huisbezoeken met een andere postcode neemt u contact op met de praktijk op telefoonnummer 0572 745050. Hierbij worden andere tarieven gehanteerd.


Facturering

Facturering gebeurt rechtstreeks aan u, direct na de pedicure behandeling. U kunt de factuur contant of  per pin afrekenen. Het is niet mogelijk om uw factuur per creditcard te betalen. Kijk voor verdere informatie over facturering hier.