Voetklachten na de zomer?

Pijnlijke voeten na de zomer?

Dat kan komen door het langdurig lopen op slippers. Want deze leuke zomerschoenen kunnen -helaas- zorgen voor vervelende voetklachten. Zoals pijn aan de hiel of achillespees, voorvoetklachten, klauwtenen en kuitproblemen.

Hard werken

De pijnlijke voeten en/of onderbenen worden veroorzaakt doordat uw voeten hard moeten werken om de slipper aan de voet te houden. Een slipper heeft tenslotte geen hielaansluiting waarmee ze aan de voet blijft zitten. Je voeten moeten daardoor veel spieren aanspannen. En kijk eens naar uw tenen als u op slippers loopt. Deze ‘klauwen’ om de slippers mee te nemen. Op zich niet erg, maar als u langdurig slippers draagt, kan dit leiden tot overbelasting. En daar kunt u nog lang last van houden.

Verschillende slippers

Kies voor een slipper die beter aansluit om de voet, een stevige zool heeft en een voorgevormd voetbed. Dat verlaagt de kans op pijnlijke voeten na de zomer. De meeste klachten worden veroorzaakt voor de zogenaamde ‘flip flops’; slappe eenvoudige slippers. Maar ons advies blijft, loop vooral niet te lang op slippers. Kies liever voor een leuke sandaal, het bandje om de hak zorgt ervoor dat uw voetspieren meer rust hebben.

Toch klachten?

Ervaart u na de zomervakantie toch voetklachten? Loop dan eens bij ons binnen.  Meteen een afspraak inplannen kan natuurlijk ook. U kunt vaak al binnen enkele werkdagen bij ons terecht. Samen kijken we dan met welke therapie het beste bij uw klachten past. Dit doen we o.a. door het maken van een speciale 3D scan van uw voeten en enkels.

Afspraak plannen

U kunt online een afspraak inplannen. Klik hier om direct naar de agenda te gaan. Liever telefonisch een afspraak maken? Ga dan naar onze contact pagina.

 

Online afspraak maken

 

Geen producten gevonden voor deze selectie.