Shoesme Kidsweekend in Hattem

Goede kinderschoenen zijn erg belangrijk. Ze mogen niet te strak zitten en er moet genoeg ruimte zijn voor groei. Uit onderzoek blijkt echter dat maar liefst 2 op de 3 kinderen op verkeerde schoenen loopt. Zeker weten dat jou kind op de juiste schoenen het voorjaar in huppelt? Kom dan langs tijdens ons Shoesme Kidsweekend in Hattem!

Bij elk paar kinderenschoenen mogen de kinderen een leuk cadeautje uitzoeken. En koop je een paar Shoesme schoenen? Dan krijg je een leuke goodiebag en maak je kans op het leuke houten Shoesme bakfietsje dat we in Hattem verloten. Bovendien maak je kans op één 1 van de 3 elektrische Babboe bakfietsen die Shoesme en Babboe verloten.

 Kidsweekend_Hattem_6en7april2018

Ontwikkeling van de kindervoet

Het kopen van kinderschoenen is pas nodig als je kindje ongeveer een maand zelfstandig kan lopen. Kinderen moeten namelijk het evenwichtsgevoel kunnen ontwikkelen en de spieren in de voeten trainen. Het te snel laten dragen van schoenen belemmert kinderen hierbij. Kindervoeten bestaan in de eerste levensjaren voornamelijk uit kraakbeen en vet. In plaats van een holte zit er een vetkussentje onder de voet. Dit vetkussentje verdwijnt langzamerhand. Bij de ene kindervoet gebeurt dit sneller dan bij de andere kindervoet. Het is belangrijk om je kindje eerst zelf de spieren, pezen, zenuwen en botten te laten ontwikkelen. Kindervoeten kunnen soms van stand veranderen of kinderen kunnen plotseling een andere loopvorm aannemen. Een goed voorbeeld hiervan is het plotseling gaan lopen met X-benen. In principe is dit niet erg en hoeft het niet voor klachten te zorgen. Dit hoort bij de ontwikkeling en gaat over het algemeen vanzelf weer over. Hou dit wel in de gaten en zorg dat je kindje altijd de goede schoenen draagt bij iedere fase van de ontwikkeling. Het te vroeg of onnodig gebruik van steunzolen kan de natuurlijke fase van de ontwikkeling van de kindervoet verstoren.

Het doorgeven van schoenen aan een jonger broertje of zusje wordt afgeraden. Hoewel het soms lijkt alsof een schoen perfect past bij de volgende, heeft ieder kind zijn eigen voetvorm. De binnenzool is al voorgevormd en de schoenen zijn op een bepaalde manier afgesleten. Het volgende kindje die erop loopt kan zijn voeten of loophouding daarop gaan aanpassen. Regenlaarzen of schoenen die incidenteel worden gedragen kun je prima doorgeven aan een jonger kindje. Schoenen die vaker worden gedragen kun je het beste nieuw kopen zodat het echt goed past bij de voet.

Sportschoen of lederen kinderschoen?

70% van de kinderen in Nederland loop op verkeerd ondersteunende kinderschoenen. Vooral in het voorjaar lopen veel kinderen op (textiele) sportschoenen. Echter zijn deze schoenen toch echt bedoeld om op te sporten en niet voor dagelijks gebruik. Door de verende zolen worden de voeten verwend, wat nare klachten met zich mee kan brengen. Denk aan snel vermoeide voeten, klachten van knieën, heupen en spierpijn in de kuiten en schenen, maar ook verschillende soorten hielspoor. Een goede ondersteunende kinderschoen zorg ervoor dat de voetspieren van kinderen sterker worden en deze klachten worden voorkomen.

Sneakers zijn tegenwoordig ook voor kinderen heel hip. Echter is dit niet altijd de juiste keuze voor de kindervoetjes. Sneakers zijn over het algemeen gemaakt van kunststof of textiel. Zowel kunststof als textiel bieden minder steun en kunnen door de slecht ventilerende werking zweetvoeten en infecties veroorzaken. De zolen van sneakers zijn flexibel maar niet altijd even stevig. Kies het liefst voor kinderschoenen die gemaakt zijn van kwaliteitsmaterialen zoals leer of suède. Een leren voetbed heeft altijd de voorkeur. Leer past zich namelijk aan de voeten aan. Leer en suède hebben een ventilerende werking waardoor de voeten in de schoenen goed kunnen ademen. Leer als buitenmateriaal kan goed tegen een stootje en blijft lang mooi, ideaal voor tijdens het spelen.

Wil je kindje toch graag een paar mooie sneakers? Dan raden wij aan om deze sneakers regelmatig te wisselen met goede schoenen die vervaardigd zijn uit leer of suède. Draag de sneakers dus niet elke dag zodat de schoenen goed kunnen luchten.

 ShoesmeTrackstyledevelabShoesme

Juiste maat?

18% procent van de kinderen draagt schoenen die twee maten te klein zijn en maar liefst 47% zit er één maat naast. Terwijl als een kind te kleine schoenen draagt, kan het kleine fragiele voetje misvormd raken. En bij de 24% van de kinderen die wel de juiste maat draagt, heeft maar 11% ruimte om te groeien. Onze deskundige medewerkers adviseren je graag bij de aanschaf van de juiste kinderschoen.

 

Waar moet je op letten bij het kopen van de juiste kinderschoenen?

Een goede pasvorm is zeer belangrijk bij kinderschoenen. Als de ontwikkeling of (spier)groei wordt belemmerd door één of meerdere aspecten kan dit uiteindelijk voor diverse klachten zorgen. Hieronder wordt uitgelegd waar je op moet letten bij het kopen van de juiste kinderschoenen.

De lengte en breedtemaat

Kindervoeten zijn flexibel doordat de voeten grotendeels uit kraakbeen bestaan. Hierdoor vormen de voeten en tenen zich gemakkelijk naar de schoen en ervaren kinderen niet snel pijn. Kinderen zullen daarom zelf niet zo snel aangeven of de schoenen te klein zijn of te strak zitten. Laat dus allereerst de lengtemaat van de kindervoet opmeten en vervolgens de breedtemaat. Kinderschoenen zijn er in 5 breedtematen; van extra smal tot extra breed. Een verkeerde breedtemaat kan ervoor zorgen dat de voeten heen en weer glijden in de schoen of dat de voeten bekneld raken. Hierdoor gaan kinderen automatisch een andere loopvorm aannemen waardoor ze op latere leeftijd klachten kunnen krijgen aan de voet, enkel of knie.

Breedtematen

 • Extra smal = wijdtemaat 2 of 2,5
 • Smal = wijdtemaat 3 of 3,5
 • Normaal = wijdtemaat 4 of 4,5
 • Breed = wijdtemaat 5 of 5,5
 • Extra breed = wijdtemaat 6 of 6,5

De juiste zolen

Kies bij voorkeur voor een stevige rubberen zool met een goed profiel. Een rubberen zool is slijtvast, soepel, buigzaam en gaat lang mee. Een profielzool zorgt ervoor dat je kindje minder snel uitglijdt.

De juiste pasvorm

Zorg dat de tenen genoeg ruimte hebben om alle kanten op te bewegen. Het is belangrijk erop te letten dat de hak van de voet tijdens het lopen niet omhoog komt of uit de schoen glipt. Een verstevigd hielstuk kan dit helpen voorkomen. De wreef moet goed aansluiten op de voet. Het ene kind heeft een hogere wreef dan het andere kind en niet iedere schoen past dan goed. Schoenen met een veter- of klittenbandsluiting zijn ideaal omdat deze gemakkelijk te verstellen zijn op de wreef en de sluiting ook aan te passen is op de breedte van de voet.

 

 Winactie_bakfiets_Shoesme

Actievoorwaarden

 • Je ontvangt de Shoesme en Babboe goodiebag alleen bij aankoop van kinderschoenen uit de nieuwe voorjaarscollectie van Shoesme.
 • Bij aankoop van een paar kinderschoenen anders dan Shoesme, ontvang je een cadeautje.
 • De winactie voor de e-bakfiets van Shoesme en Babboe loopt tot 31 mei 2018.
 • De winactie voor het houten baffietsje loop van 6 t/m 7 april 2018 en geldt alleen bij aankoop van kinderschoenen uit de nieuwe voorjaarscollectie van Shoesme. Maandag 9 april wordt de prijswinnaar op de hoogte gebracht, hier wordt verder niet over gecorrespondeerd.   
 • De actie alleen in onze winkel in Hattem geldig. Bij aankoop van een paar Shoesme schoenen ontvang je ook in onze andere winkels en online en kraskaart voor de deelname aan de winactie voor de Babboe e-bakfiets.
 • De actie is niet inwisselbaar tegen een financiële vergoeding en/of korting

Voor vragen kun je contact met ons opnemen via klantenservice@elferinkschoenen.nl.