Winkelmand
Klanten beoordelen ons met een 9.2 op Kiyoh
Gratis verzending vanaf € 59,- (voor NL)
Bestel nu, betaal achteraf met Klarna
Levertijd 1-2 werkdagen*
Retourtermijn van 2 weken

Onderhoudstips

Je hebt nieuwe schoenen gekocht en je bent er erg blij mee, en wat zien ze er mooi uit! Dat wil je natuurlijk het liefst zo lang mogelijk zo houden. Naarmate je de schoenen langer draagt is het vanzelfsprekend dat ze er niet meer zo nieuw uitzien. Het materiaal wordt dof en er kunnen vlekken ontstaan. Een goed en zorgvuldig onderhoud is belangrijk wanneer je zo lang mogelijk plezier wilt hebben van je schoenen. Verkeerd onderhoud of vergeten je schoenen te onderhouden kan ervoor zorgen dat ze snel lelijk worden. Daarnaast staat het ook een stuk verzorgder als je schoenen er netjes uitzien. Wist je dat veel mensen hun eerste indruk van iemand mede bepalen door de (soort) schoenen die diegene draagt? Wij hebben een aantal tips en adviezen voor je op een rijtje gezet zodat jij je schoenen zo lang mogelijk mooi kunt houden. Heb je vragen over onderhoud, materiaalsoorten of een onderhoudsmiddel? Neem dan contact met onze klantenservice op. Je bent ook harte welkom in één van onze winkels waar ons vakkundige personeel altijd voor je klaar staat om je vragen te beantwoorden. Alle genoemde onderhoudsproducten van Bama kun je in onze winkels kopen. Onze verkoopmedewerksters adviseren je graag over het beste product voor jouw schoen.

Wat kun je vinden op deze pagina?

 • Algemene onderhoudstips
 • Het onderhouden van verschillende materialen:
 • Gladleer
 • Nubuck en suède
 • Lakleer
 • Textiel
 • Metallic leer
 • Imitatieleer
 • Gevet leer
 • Onderhoud en tips in de zomer
 • Garantie en reparatie

Algemene onderhoudstips

Onderhoud is erg belangrijk, maar minstens zo belangrijk is hoe je je schoenen behandelt. Zo zorg je er niet alleen voor dat het materiaal mooi blijft maar ook de pasvorm en de kleur.

 • Bij het aan- en uittrekken van de schoen dien je altijd de veters en ritsen los te maken. Is de schoen na het losmaken van de veters of rits niet ruim genoeg om er gemakkelijk in te stappen? Gebruik dan een schoenlepel. Dit voorkomt dat je het verstevigende deel in de hiel vertrapt of dat de hiel inscheurt. Bij het uittrekken van de schoen raden we aan om niet met de ene voet op de hiel van de andere schoen te gaan staan. Ook hiermee beschadig je het verstevigende deel in de hiel waardoor de pasvorm van de schoen een andere vorm gaat aannemen.
 • Een laarzenknecht kan helpen bij het aantrekken van laarzen. Gebruik deze echter alleen wanneer je de laars anders echt niet in komt. De laarzenknecht kan de hiel van de laars namelijk beschadigen.
 • Hoe vaker je de schoenen draagt, hoe vaker je ze moet onderhouden. Hou ook rekening met het weer. Als je schoenen bijvoorbeeld in de herfst vaak nat regenen moet je ze goed laten drogen en onderhouden.
 • Voordat je de schoenen gaat onderhouden en/of schoonmaken dien je de veters uit de schoenen te halen. Zonder veters krijg je de schoen makkelijker schoon.
 • Zorg dat de schoenen helemaal droog zijn voordat je ze gaat behandelen met een onderhoudsproduct.
 • Voordat je de schoenen gaat onderhouden met onderhoudsmiddelen moeten alle vlekken, vuil en stof verwijderd worden. Hierdoor kan het materiaal waarvan de schoen gemaakt is het onderhoudsproduct makkelijker opnemen. Als je een onderhoudsproduct over vlekken aanbrengt is het erg lastig om de vlekken daarna nog te verwijderen. De vlek wordt daardoor als het ware nog meer in het materiaal gedrukt.
 • Laat je (leren) schoenen niet opdrogen bij een verwarming. Door verwarmingslucht kunnen schoenen gaan uitdrogen, scheuren of krimpen. Om schoenen sneller te laten drogen kun je proppen papier zoals kranten in de schoen stoppen. Papier neemt het vocht op en zorgt voor behoud van de vorm in de schoenen.
 • Als je aan de slag gaat met onderhoudsmiddelen, probeer deze dan eerst op de minst opvallende plek van de schoen. Bijvoorbeeld aan de binnenkant van de hiel. Mocht het middel een negatief effect hebben en vlekken achterlaten is dit bijna niet zichtbaar als je de schoenen draagt.
 • Gebruik voor het schoonmaken van de schoen geen oplosmiddelen zoals aceton, wasbenzine, bleek of spiritus etc. Dit kan het materiaal beschadigen.
 • Door de verschillende en vaak natte weersomstandigheden vraagt een paar schoenen in de winter om extra onderhoud. Met de Clean & Care Foam van Bama verwijder je eenvoudig de witte randen die zijn ontstaan door sneeuw, ijs of strooizout.
 • Het is belangrijk om je schoenen af en toe te laten luchten en het materiaal even 'rust' te geven. Wissel daarom regelmatig van schoenen. Dit zal de levensduur van je schoenen vergroten.
 • Als je de schoenen niet draagt raden wij aan om ze in een ventilerende ruimte neer te zetten. Een ventilerende ruimte zorgt ervoor dat de schoen blijft ademen. Leer bijvoorbeeld is een natuurlijk materiaalsoort dat regelmatig moet kunnen ventileren om mooi te blijven. Voor een betere ventilatie kun je het voetbed, mits deze uitneembaar is, ook uit de schoen halen.
 • Om te zorgen dat een schoen zijn pasvorm behoudt kun je schoenspanners gebruiken wanneer je de schoenen even niet draagt. Cederhouten schoenspanners zorgen ervoor dat het vocht wordt opgenomen en onttrekt nare geurtjes. Ook tijdens het schoonmaken is het handig om een schoenspanner in de schoen te plaatsen.
 • Klittenband kan door vuil minder goed aan elkaar gaan hechten. Verwijder daarom regelmatig met een borstel het vuil van klittenband. Let er bij het gebruik van schoencrème op dat de crème niet met het klittenband in aanraking komt. Ook dit zorgt ervoor dat het klittenband minder goed zal hechten.
 • Om ritsen soepeler langs elkaar te laten lopen kun je ze insmeren met kaarsvet.
 • Heb je last van onaangename geurtjes in de schoenen? De Shoe Deo, Shoe Fresh of Trainer Fresh van Bama zijn ideaal en zorgen weer voor een frisse geur.
 • Heb je last van drukkende plekken in je schoenen? De Perfect Fit Schoenstretch van Bama maakt het materiaalsoort soepeler waardoor je de schoenen weer comfortabel kunt dragen.
 • Voor het reinigen van open schoenen adviseren we om de Open Shoe Cleaner van Bama te gebruiken. Vooral slippers en sandalen kunnen hiermee makkelijk worden gereinigd. Het product is bedoeld voor zowel de binnen- als buitenkant van de schoen.

Je kunt je sneakers in de wasmachine gooien maar wij raden dit af. Met een handwas worden ze ook schoon. Laat ze eerst even weken in een sopje. Gebruik een mild schoonmaakmiddel en een tandenborstel om vuil te verwijderen. Het wassen van sneakers in de wasmachine is geheel op eigen risico. Nadat een paar schoenen in de wasmachine is geweest bieden wij geen garantie meer. Er kunnen diverse problemen ontstaan door het wassen; logo's en decoraties kunnen loslaten, de lijmlaag kan aangetast worden en rubberen zolen kunnen krimpen. Mocht je ze wel in de wasmachine willen wassen ga dan als volgt te werk: Haal de veters uit de schoenen en verwijder het losse vuil. Stop de schoenen in een zak zoals een kussensloop en was de sneakers op maximaal 30 graden. Haal de sneakers na het wassen direct uit de wasmachine en laat ze drogen. Het is belangrijk dat je natte schoenen niet bij de verwarming of in de zon laat opdrogen. Hierdoor kun je schoenen gaan krimpen of gaan verkleuren. Wees geduldig en trek geen natte of vochtige schoenen aan. 

Onderhoud van verschillende materialen

Schoenen worden vervaardigd uit verschillende materialen. Ieder materiaalsoort heeft een andere onderhoud- en schoonmaakmethode nodig. Hieronder lees je voor verschillende materiaalsoorten hoe je deze schoenen het beste kunt onderhouden.

Gladleer

Gladleer is leer dat niet is bewerkt en is de meest gebruikte leersoort voor schoenen. Gladleer heeft goede verzorging nodig om soepel te blijven. Als je gladleer ongeveer 1 keer per week onderhoud is de kans groter dat de schoenen langer meegaan. Ook zien je schoenen er na een wekelijkse onderhoudsbeurt weer mooi glanzend en verzorgd uit.

 • Voordat je gladleer gaat behandelen met onderhoudsmiddelen moet het leer eerst gereinigd worden. Gebruik hiervoor een lauwwarme, niet té natte doek. Wanneer er sprake is van hardnekkig vuil kun je de Clean & Care Foam van Bama gebruiken. Deze pre-onderhoudsmethode zorgt ervoor dat het leer makkelijker de onderhoudsmiddelen opneemt.
 • Nadat de schoenen zijn gereinigd kun je een schoencrème aanbrengen die het leer verzorgt en beschermt. Het beste is om kleurloze crèmes te gebruiken. De schoencrème zorgt ervoor dat het leer soepel blijft, zijn kleur behoudt en het voorkomt eventuele scheuren. De crème is het makkelijkste om aan te brengen met een insmeerborstel. Nadat de crème is opgedroogd kun je met een uitpoetsborstel de schoen na borstelen. Om te zorgen dat het gladleer weer mooi gaat glanzen kun je het leer opwrijven met een zachte doek.
 • Het is belangrijk om gladleren schoenen te impregneren met een impregneerspray. Dit zorgt ervoor dat de schoen water- en vuilafstotend is. Zo zijn de gladleren schoenen beschermd tegen diverse weersomstandigheden. Ons advies is om de schoenen na 7 à 8 keer dragen opnieuw te impregneren.
 • Nadat je de schoenen een dag hebt gedragen is het leer van de schoen nog warm en kan het gaan vervormen. Wij raden daarom aan om een schoenspanner in de schoen te plaatsen zodat het leer de natuurlijke pasvorm behoudt. Tevens zorgen schoenspanners ervoor dat het leer op spanning wordt gezet waardoor de kreukels en deuken uit het leer worden getrokken. Zo blijft de conditie van het gladde leer optimaal.

Onderhoudsmiddelen die wij aanraden:

Schoencrème, verzorgende crème, voedende crème, zelfglans crème, kleurhersteller crème, leervet, de direct glans spons gel, nano power protector spray en de vuil protector spray. Deze onderhoudsmiddelen zijn allemaal van Bama en te koop bij onze winkels.

Nubuck en suède

Nubuck en suède zijn materiaalsoorten die veel voorkomen. Suède is een leersoort bestaande uit kleine, zachte haartjes. Hierdoor is suède gevoelig voor vocht en vuil. Nubuck is een leersoort dat aan de bovenkant wordt opgeschuurd. Doordat de poriën van nubuckleer openliggen is het net als suède kwetsbaar. Doordat beide materiaalsoorten gevoelig zijn hebben ze dezelfde onderhoudsmethode nodig.

 • Het is belangrijk om vóór het dragen je schoenen in te spuiten met een impregneerspray. Dit stoot vuil af en beschermt tegen water. Voor donkere kleuren is de Nano Power Protector Spray van Bama goed te gebruiken. Voor de lichtgekleurde schoenen is de Vuilprotector van Bama ideaal. Laat de spray even intrekken en borstel de schoenen daarna. Dit zorgt ervoor dat de vezels van het suède en nubuck niet aan elkaar blijven plakken. Omdat nubuck en suède kwetsbare materialen zijn is het van belang de schoenen regelmatig te borstelen en ongeveer om de week in te spuiten met een impregneerspray.
 • Als je nubuck of suède schoenen wilt gaan onderhouden is het belangrijk dat de schoenen eerst stof- en vuilvrij zijn. Hiervoor kun je een vochtige doek of een suèdeborstel gebruiken. Krijg je alle vlekken niet van de schoenen af? Dan zijn de Clean & Care Foam van Bama, snelreiniger van Bama of de vlekkenverwijderaar van Bama geschikte middelen. Wrijf niet te hard want dit kan het gevoelige materiaal beschadigen.
 • Voor de verzorging van suède en nubuck zijn de kleurherstellers van Bama zeer geschikt. Deze kleurherstellers zijn er in een spray of crème variant. Het beste is om de kleurloze kleurherstellers te gebruiken. Hiermee is de kans het kleinst dat de kleur afwijkt van de oorspronkelijke schoenkleur. Nadat de kleurhersteller in de schoen is getrokken en de schoen weer droog is kun je het materiaal na borstelen. Een speciale suèdeborstel helpt het materiaal om het zijn natuurlijke glans terug te geven. Nubuck is kwetsbaarder dan suède. Wees daarom voorzichtig met het borstelen.

* Gebruik geen normale schoencrème voor nubuck of suède. Dit kan strepen en matte plekken veroorzaken.

* Maak suède en nubuck schoenen niet schoon met water. Hierdoor droogt het materiaal uit en wordt het hard.

Lakleer

Het heeft een glad oppervlak en is hoogglanzend. Je ziet lakleer steeds vaker terugkomen in verschillende schoenen. Echter is het materiaal gevoelig voor krasjes en heeft het zorgvuldig onderhoud nodig.

 • Ook voor het onderhouden van lakleer is het belangrijk dat eerst het vuil van de schoenen wordt verwijderd. Gebruik een zachte vochtige doek om het lakleer niet te beschadigen. Wanneer er hardnekkig vuil op de lakleren schoenen zit is het aan te raden om de Clean & Care Foam van Bama te gebruiken. Deze schuim heeft een reinigende werking en verwijdert eenvoudig alle vlekken.
 • Lakleer heeft van zichzelf een gesloten laag waardoor het niet nodig is om het in te spuiten met een impregneerspray. Voor lakleren schoenen is het wel mogelijk om de Combi verzorgingsspray van Bama te gebruiken. De Combi verzorgingsspray is minder sterk en geschikt voor alle materialen. Met de verzorgingsspray is het aan te raden om je lakleren schoenen om de 10 dagen opnieuw in te sprayen. De spray frist de kleur op en beschermt lakleer tegen vuil en water. Nadat de lakschoen is opgedroogd kun je hem het beste nog even oppoetsen met een zachte doek.
 • Om jouw lakleren schoen weer de natuurlijke glans terug te geven kun je de Lak Lotion van Bama gebruiken. Deze Lak Lotion laat je schoen weer als nieuw glimmen. Gebruik geen normale schoencrème voor lakschoenen. Dit kan strepen en matte plekken veroorzaken.

Textiel

Textiel is een synthetisch materiaalsoort waardoor vuil en vlekken eenvoudig in het materiaal trekken.

 • Ook bij textiel is het belangrijk de schoenen vóór het dragen in te spuiten met een impregneerspray. Deze vuil- en waterafstotende spray zorgt ervoor dat het textiel beschermd is tegen de indringing van vocht en vuil. Het is verstandig om elke 10 dagen de schoen weer opnieuw in te spuiten.
 • Ook bij textiel is het belangrijk dat je voor een onderhoudsbeurt de schoen vlek- en stofvrij maakt. Dit doe je door een natte doek en eventueel een milde zeep te gebruiken. Wanneer je echt te maken hebt met hardnekkig vuil is de Clean & Care Foam van Bama zeer geschikt. Voor het onderhoud van de textiel schoenen kun je de Combi verzorgingsspray gebruiken.
 • Was schoenen van textiel niet in de wasmachine. Dit kan het materiaal beschadigen, de zool laten krimpen en de kans is groot dat de lijmlagen hierdoor gaan loslaten.

Metallic leer

Metallic leren schoenen hebben een coating op het buitenwerk met een medium glans. Metallic leer heeft een mooie uitstraling maar is ook zeer kwetsbaar. Daarom is het belangrijk om schoenen vervaardigd uit metallic leer goed te onderhouden.

 • Schoenen die zijn vervaardigd uit metallic leer hoeven niet te worden geïmpregneerd. De impregneersprays kunnen ervoor zorgen dat er matte plekken op de metallic leren schoenen ontstaan.
 • Voordat je de metallic leren schoenen gaat onderhouden zullen ze eerst moeten worden schoongemaakt en zal het vuil en de stof van de schoen moeten worden verwijderd. Gebruik geen ruwe doeken of borstels voor het schoonmaken of het onderhouden van metallic leer, deze kunnen de beschermlaag aantasten. Wanneer je het metallic leer niet schoon krijgt met een vochtige doek is de Clean & Care Foam van Bama ideaal.
 • Om de metallic look te onderhouden kun je gebruik maken van de Combi verzorgingsspray van Bama. Deze haalt de kleur weer naar boven en heeft zowel een beschermende als een verzorgende werking. De speciale metallic schoencrème van Bama is hier ook erg geschikt voor. Deze crème verzorgt het metallic en zorgt ervoor dat het zijn natuurlijke glans behoudt.

Imitatieleer

Imitatieleer is een veelgebruikt materiaalsoort bij schoenen. Imitatieleer heeft de structuur van echt leer, maar de kwaliteit is dusdanig minder. Het is soms lastig te zien of een schoen is vervaardigd uit echt leer of uit imitatieleer. Een van de makkelijkste manieren om de twee materialen uit elkaar te halen is om naar de prijs te kijken. Echt leer is meestal een stuk duurder dan imitatieleer. Daarnaast heeft echt leer een speciale geur van gelooide huid. Imitatieleer is over het algemeen gladder dan echt leer. Echt leer heeft sporen doordat het meer gevolgen heeft ondervonden aan de blootstelling aan de natuur.

Imitatieleer is vaak van synthetisch materiaal gemaakt en heeft minder onderhoud nodig dan echt leer. Voordat je de schoen gaat onderhouden zal je hem eerst schoon moeten maken. Dit kun je doen met warm water en een zachte doek. Het nadeel van imitatieleer is dat het niet snel onderhoudsmiddelen opneemt. Oppoetsen met verschillende onderhoudsproducten heeft dan ook weinig zin voor schoenen gemaakt van imitatieleer. Wel kun je gebruik maken van een onderhoudsspray die ervoor zorgt dat de schoen het vuil afstoot. Echter kunnen sommige sprays agressief reageren op het imitatieleer. Wij adviseren om de Combi verzorgingsspray van Bama te gebruiken voor schoenen gemaakt van imitatieleer. Deze spray frist de kleur op van de schoen. Spray voor een langdurig resultaat de schoen om de 10 dagen opnieuw in.

Gevet leer

Gevet of gewaxt leer wordt onder andere veel gebruikt voor wandelschoenen. Het materiaal is zacht en heeft een olie-achtige uitstraling. Dit komt omdat gevet leer is gemaakt van een dierenhuid, welke is geschuurd en daarna is geïmpregneerd met een olie of wax. Het gevaar van gevet leer is dat het na verloop van tijd uit kan drogen. Hierdoor kunnen er barstjes in het leer gaan ontstaan. Ook zal het leer in kleur afnemen als je de schoenen veel draagt. Daarom is het noodzakelijk om de schoenen uit gevet of gewaxt leer goed te onderhouden. Hierdoor blijft het materiaal zacht en soepel.

Zorg ervoor dat de schoenen eerst goed gereinigd zijn voordat je ze verder gaat behandelen. Dit kan met behulp van de Clean & Care Foam van Bama. Met deze schuim verwijder je eenvoudig het hardnekkige vuil. Voor het onderhoud van de schoenen is het belangrijk dat je de schoenen regelmatig impregneert. Ook voordat je de schoenen voor de eerste keer draagt is dit verstandig om te doen. Voor het impregneren zijn verschillende crèmes en sprays speciaal voor gevet leer. Pas op met het gebruik van gewone schoencrèmes of gewone impregneersprays. Deze kunnen het vetkarakter van de schoen beschadigen. Vet de schoenen ook niet te vaak in en breng de crème niet te dik aan. Dit kan ervoor zorgen dat het materiaal té soepel wordt waardoor het zijn natuurlijke vorm verliest.

* De verzorgingsproducten kunnen de schoen iets donkerder kleuren dan de oorspronkelijke kleur. Dit is een natuurlijk proces en zal geleidelijk aan weer wegtrekken.

Onderhoud en tips in de zomer

De meest gedragen schoenen in de zomer zijn witte schoenen en sneakers. Witte sneakers kunnen met iedere outfit gecombineerd worden maar zijn helaas wel gevoelig voor vlekken. Het onderhouden en schoonmaken van witte schoenen is daarom extra belangrijk. Lees hier de tips hoe je witte schoenen het beste kunt onderhouden en schoonmaken. Witte schoenen zijn ook erg gevoelig voor vekleuringen. Zet je witte sneakers dan ook niet in het zonlicht. Ook niet als je ze wilt laten opdrogen. Zonlicht zorgt er namelijk voor dat witte schoenen en zolen geel kunnen gaan verkleuren.

Slippers en sandalen zijn de ultieme zomerschoenen. Op vakantie is het handig om een paar slippers of sandalen mee te nemen welke goed tegen water kan. Kies daarom voor slippers of sandalen gemaakt van rubber en kunststof zoals die van IpanemaReef of Teva. Deze slippers en sandalen zijn ideaal om te dragen naar het zwembad of de zee. Birkenstock slippers lopen bijvoorbeeld heel comfortabel en zijn stevig, maar kunnen niet tegen water.

Kinderen spelen in de zomer vaak buiten waardoor ze gemakkelijk te maken krijgen met grasvlekken. Grasvlekken dienen zo snel mogelijk verwijderd te worden. Op leer en canvas doe je dit eenvoudig met lauwwarm water en een milde zeep. Ook kun je alcohol of afwasmiddel op de grasvlek deppen. Let er wel op dat het afwasmiddel een kleurloze variant is om vlekken te voorkomen.

Garantie en reparatie

Het kan gebeuren dat schoenen gebreken gaan vertonen. Wij zullen altijd ons best doen om je klacht zo goed en snel mogelijk op te lossen. Gebreken die niet door slijtage veroorzaakt zijn kunnen vaak gerepareerd worden door de schoenmaker. Is reparatie niet mogelijk dan zullen we een vervangend paar opsturen of, indien deze niet meer voorradig is, het aankoopbedrag terugstorten. Uiteraard is de oplossing afhankelijk van de soort klacht, de datum van aankoop en of dit onder normale slijtage valt of dat het daadwerkelijk een productfout betreft. Wij geven zes maanden garantie op schoenen. Klachten die daarna ontstaan vallen onder de normale slijtage van schoenen en kunnen wij om die reden helaas niet meer vergoeden. Voor kinderen die nog veel kruipen raden wij aan om schoenen met en stootrand of rubberen neus te kopen. Leren schoenen zullen snel onherstelbaar beschadigen door het kruipen. 

Om garantiegevallen vlot af te handelen verzoeken wij je om ons hier zo snel mogelijk over te berichten. Dit kan door ons contactformulier in te vullen.

Wij bieden geen garantie in de volgende gevallen:

 • Slijtage van de zolen en hakken
 • Kale neuzen bij kinderschoenen en/of slijtage door kruipen
 • Afgeven en slijtage van voeringen door overmatige transpiratie
 • Kapotte ritsen
 • Gebreken veroorzaakt door verkeerd gebruik
 • Verkleurde of beschadigde schoenen door het wassen in de wasmachine

Wanneer je een verkeerd, verkleurd of beschadigd product hebt ontvangen, raden wij je aan om zo snel mogelijk contact met ons op te nemen via klantenservice@elferinkschoenen.nl of door ons contactformulier in te vullen. 

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste aanbiedingen en trends.

Vul hier uw voornaam in.
Vul hier uw achternaam in.
Vul hier uw e-mail adres in.Ongeldig e-mail adres.

Cookies.

Met cookies en technieken die daarop lijken helpen we je beter en persoonlijker. Dankzij functionele cookies werkt de website goed. Ze hebben ook een analytische functie. Zo maken we de website elke dag een beetje beter. We laten je graag nuttige advertenties zien. Daarom gebruiken we technologie om je gedrag binnen en buiten onze website te volgen. Dat doen we op een anonieme manier. Meer weten? Lees hier alles over onze cookie- en privacyverklaring. Klik op 'Oké' om te accepteren. Kies je voor weigeren? Dan plaatsen we alleen functionele cookies. Wil je zelf bepalen welke cookies er geplaatst worden klik dan hier.
Noodzakelijke cookies
Personalisatie cookies
Analytische cookies
Marketing cookies
Cookies